Pazar'da Sempozyum Sona Erdi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen 8. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu 7-9 Eylül 2021 tarihlerinde HİBRİT (Yüzyüze ve Online birlikte) olarak tamamlandı.

EĞİTİM 10.09.2021 10:55:57 70 0
Pazar

RTEÜ Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen 8. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış töreninde, Rize Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşma yaptılar.

Rektör Karaman konuşmasında, ülkemizin kendi kendine yeterli olan nadir tarım ülkelerinden birisi olduğunu ancak ülke olarak gelecekte tarım konusunda sorun yaşanılmayacağı anlamında anlaşılmaması gerektiğini ifade ederek dünyayı etkileyen olumsuz şartların ülkemizi de etkilediğini söyledi.

Dünyada iklimlerin değişmesi, gittikçe çölleşme ve erozyonun artması gibi tarımı olumsuz etkileyen unsurların ve hasat sonrası kayıpların hem verimin artırılmasını, hem de elde edilen ürünün muhafazası ile pazarlanmasının önemini kat kat artırdığını hatırlatan Karaman, bunun yanında üretim ve tüketim zincirinde ortaya çıkan ürün kayıplarının en aza indirilmesi ile milli servet kaybının azalacağını, daha fazla ve daha kaliteli ürün tüketime ve ihracata sunulacağını belirtti.

Konuşmasının son bölümünde ise programın oluşmasında katkıda bulunanlara, sempozyum süresince faydalı bildiriler sunacak olan bilim adamlarına ve sempozyuma katılanlara teşekkür etti.

3 gün süren ve 26 farklı üniversite ile Tarım ve Orman Bakanlığının 7 farklı Araştırma Enstitüsü’nden toplamda 65 bilim insanının bildiri sunduğu sempozyumda, konunun uzmanları tarafından bahçe ürünlerinde hasat ve hasat sonrası süreçler, ürünlerin muhafazası, bu konulardaki son gelişmeler ile kullanılabilecek son teknolojiler ve pazarlama sorunları tartışıldı, konuyla ilgili sorunlar değerlendirilerek çözüm önerileri paylaşıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı