Panel Gerçekleştirildi

RTEÜ Üniversitesi'nde “Bu Şehrin Kadınları Anadolu Buluşmaları” Paneli Gerçekleştirildi

EĞİTİM 10.03.2022 16:58:22 30 0
Panel Gerçekleştirildi

Rize Valiliği, Rize Belediyesi, RTEÜ Üniversitesi, ÇAYKUR ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği işbirliğinde “Bu Şehrin Kadınları Anadolu Buluşmaları” konulu panel ve “Anadolu’dan Ezgiler” adlı müzik şöleni Üniversitemizde düzenlendi.

Bu yıl 10.su tertip edilen ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, AK Parti İl Başkanı İshak Alim ile davetliler ve öğrencilerin katıldığı program, Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Araştırmacı- Yazar Zekiye Çomaklı, Fatma Metin ve Neslihan Çeber’in selamlama konuşmalarının ardından Ebruli Yaşam ve Sanat Derneğinin hazırlamış olduğu ve bu şehrin kadınlarını anlattığı video gösterimi davetliler tarafından ilgiyle izlendiği Panelin Moderatörlüğünü Ayşe Emine Sultan Çelik’in yürüttü.Panelde, AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Nilgün Ök, F4 Savaş Uçağı İlk Kadın Pilotu Serpil Köstepen, İletişim ve Strateji Planlama Uzmanı Yeşim Gürsoy ve Saitabat Köyü Kadınları Derneği Başkanı Sermin Çakalıoğlu başarıya ulaşmak için yaşadıkları zorlukları katılımcılarla paylaştı. Panelistler tarafından, kadınların karşılaşacakları çeşitli engellere rağmen mutlaka umutla geleceğe bakmaları ve hedeflerine ulaşmak için özgüvenli olmaları gerektiği vurgulandı.

Program sonunda katkıları dolayısıyla Denizli Milletvekili Nilgün Ök’e Neslihan Çeber, F4 Savaş Uçağı İlk Kadın Pilotu Serpil Köstepen’e Fatma Metin, İletişim ve Stratejik Planlama Uzmanı Yeşim Gürsoy’a Pınar Karaman, Saitabat Köyü Kadınları Dernek Başkanı Sermin Çakalıoğlu’na Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ve moderatör Ayşe Emine Sultan Çelik’e Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği adına Başkan Hülya Cerrahoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Panelin ardından “Anadolu’dan Ezgiler” adlı müzik şöleni gerçekleştirildi. Solist Elif Ezgi Çalık tarafından seslendirilen eserler davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI