OKULLARDA SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK EĞİTİM ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarda sokak hayvanlarına yönelik eğitim çalışması gerçekleştirildi.

EĞİTİM 19.03.2022 16:39:51 41 0
OKULLARDA SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK EĞİTİM ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarda sokak hayvanlarına yönelik eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile sokak hayvanlarına yönelik eğitim çalışması yapıldı. Yusufeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program dâhilinde Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Akıllı ve Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Topal okulları teker teker dolaşarak sokak hayvanlarına yönelik eğitim çalışması gerçekleştirdiler. Eğitim çalışmasının içeriğinde; hayvan sevgisi, hayvan insan arasındaki bağ ve Yusufeli Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik yürüttüğü çalışmalar yer aldı.

Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Akıllı yaptığı değerlendirmede;” Belediye Başkanlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ortak bir çalışma yürütüldü. Çalışma kapsamında ilçemizdeki tüm okulları ziyaret ederek hem sokak hayvanlarına yönelik yapmış olduğumuz çalışmalarımızı anlattık hem de özellikle öğrencilerimizi saldırgan bir hayvan ile karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirdik. 5199 sayılı kanun çerçevesinde Yusufeli Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. İlçenin 9 farklı noktasına beslenme istasyonu yerleştirdik ve takiplerini düzenli olarak yapıyoruz. Yine Ahalt Mahallemizin arka tarafında geçici olarak bir tedavi ve rehabilitasyon merkezi inşa ettik. Burada sokak canlarının tedavi ve bakımlarını gerçekleştirip iyileşme sonrasında alındıkları ortama geri bırakılmasını sağlıyoruz. Sokak hayvanlarını beslemek isteyen hayvan sever vatandaşlarımızdan da bir ricamız var. Özellikle sokak hayvanlarının can güvenliği için araçların ve insanların yoğun olduğu noktalarda besleme yapmamalarını rica ediyoruz. Besleme işlemlerini istasyonlarımız aracılığıyla yapabilirler.”dedi.

Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Topal; Sokak hayvanlarına yönelik eğitim çalışmamızı gerçekleştirdik. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün yaptığı sunumlar sonrasında Zabıta Amirliği olarak biz de öğrencilerimize çevre bilinci ve temizliği konusunda önerilerde bulunduk. Belediye meclisimizin aldığı karar doğrultusunda çöp atma saatlerine uyarak daha temiz bir Yusufeli elde edeceğimizi söyledik. Eğitim çalışması için emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sn. Eyüp Aytekin ve Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ebubekir Alp nezdinde tüm kurumlara teşekkür ediyorum.”dedi.

Yusufeli Belediyesi tarafından hazırlanan, çalışmaları ve sokakta saldırgan bir hayvan ile karşılaştıkları zaman ne yapmaları gerektiğini anlatan bir broşür de öğrencilere hediye edildi.

Yürütülen çalışma hakkında konuşan Yusufeli Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Alp; Belediye Başkanlığımız ile birlikte okullarımızda güzel bir eğitim çalışması gerçekleştirdik. Belediye Veteriner İşler Müdürümüz Sn. Mehmet Akıllı tek tek tüm okullarımıza ziyaret ederek eğitim çalışmasını hayata geçirdi. Eğitim noktasında bizlere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sn. Eyüp Aytekin’e ve Veteriner İşleri Müdürümüz Sn. Mehmet Akıllı’ya teşekkür ediyorum.”dedi.

Yusufeli Belediyesi’nin Sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları devam ediyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI