Kütüphane haftası dolu dolu kutlanıyor

Pazar Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi Müdürlüğünce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Kütüphane haftasının 50.yıl dönümü kutlamaları etkinlikleri düzenlendi.

EĞİTİM 1.04.2014 19:10:37 34 0
Kütüphane haftası dolu dolu kutlanıyor
50. Kütüphane haftası münasebetiyle Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde kutlama programı  düzenlendi.

Programa Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan,Pazar Belediye Başkanı Dr.Ahmet Basa,İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük  daire amirleri,Okul Müdür ve Öğretmenleri ile öğrenciler Katıldı.


Burada Günün anlamı ve önemi ile ilgili konuşma yapan Pazar Mehmet Akif Ersoy Kütüphane Müdürü Mehmet Korgan özetle şunları söyledi.
      'Kütüphane, belli bir sisteme göre düzenlenen kitap ansiklopedi ve dergilerin ve süreli yayınların  ve benzeri materyallerin toplandığı, saklandığı, okuyucu ve araştırmacıların istifadesine sunulduğu yerdir.

Kütüphanelerdeki veri kaynakları ve kitaplarının okuyucu ya da araştırmacıların hizmetine sunulması M.Ö. 2000 yıllarına, Asurlular’a kadar dayanmaktadır. 

        Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren; okumaya, öğrenmeye yapılan yatırımlar arasında kütüphaneler de önemli yer tutmuştur. Milli kütüphane, halk kütüphaneleri, üniversite kütüphaneleri, okul kütüphaneleri açılarak, okuma ve araştırmaya hevesli öğrenci ve halkın bu imkanlardan faydalanması sağlanmıştır. 

  Halk Kütüphaneleri; din, dil, yaş, ırk, cinsiyet, milliyet,eğitim, kültür, sosyo-ekonomik düzey ve siyasi görüş farkı gözetmeden hasılı yediden yetmişe her kesime, her tür kütüphaneye ait materyali ve çeşitli iletişim yollarını kullanarak kültür ürünlerini ve bilgiyi insanlığın hizmetine sunarak,

onlara ömür boyu eğitim ve boş vakitleri değerlendirme olanağı veren eğitimsel etkinlikte ehemmiyetli rol oynayan toplumsal kuruluşlardır
.

Millî Kütüphane, Üniversite Kütüphanesi, Okul Kütüphanesi, Halk Kütüphanesi, Müze İhtisas Kütüphanesi ve Özel Konulu Kütüphaneler arasında İlçemiz Pazar Mehmet Akif ERSOY İlçe Halk Kütüphanesi adıyla, halkımıza, öğrencilere ve her kesime hizmet vermekte olup, Kütüphanemiz kitap, üye ve genel okuyucu olarak yeterli olmasa da birçok ilçeden daha iyi durumda olduğunu belirtmek isterim. 

Kütüphanemizin eski hizmet binasının yetersiz olması nedeniyle yeni Hizmet binası için emek verenlere de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. 
      
Kütüphaneler insandan insana bir bilgi transferi yapan, ulusal kültür bilincini ve bütünlüğünü sağlayan önemli araçlardır.

           Aynı zamanda kütüphaneler, birer kültür merkezidir. Başka bir deyimle kütüphaneler, her çeşit sanat, bilim ve kültür ürünlerini yine insana taşıyan kültür istasyonlarıdır.'dedi.

Daha sonra ise Öğrenciler Şiir ve makale okuyp,kısa bir oyun sergiledikten sonra,Okullarında yıl içinde en çok kitap okuyanlara hediyeleri verildi.


BİRİNCİLER
ÖDÜL ALANLAR
 
İlkokul                                               ortaokul                                                                lise
TOKİ SUDE DÜNDAR       V. ERDAL ATA ÖZLEM BUSE SEVEN                                                   Ö.LİSE RÜVEYDANUR AMBAR
       
KÜTÜPHANEDEN EN ÇOK KİTAP OKUYAN YETİŞKİN
HIZIR ÖZHAN

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI