KODLARİZE FESTİVALİ BAŞLADI

Rize'de yazılım ve robotik uygulamaların sergilendiği KodlaRize Festivali törenle başladı.

EĞİTİM 9.06.2017 14:13:39 20 0
KODLARİZE FESTİVALİ BAŞLADI
Vali Erdoğan Bektaş, Ali Metin Kazancı Rize Lisesinde 11 ilçeden yazılım ve robotik uygulamalarının sergilendiği festivalin açılışını yaptı.
Bektaş, festivali gezerek öğrencilerin yazdığı bilgisayar oyunları ile yaptıkları robotları tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı. 
Bir yıldan beri Rize'de kodlama programı projesini uyguladıklarını ve okullarda ciddi anlamda bilgisayar, internet ve atölyeler oluşturduklarını ifade eden Vali Bektaş, 'Kodlama atölyelerinin bir kısmını açtık. Bir kısmını da gelecek yıl eğitim-öğretim döneminde açacağız. Bu festivalde okullarımızda öğrencilerimizin kodlama çalışmalarını ve ürünlerini görüyoruz.' dedi.
Vali Bektaş, kodlama projesinin Milli Eğitim Bakanlığının da bütün okullara yaygınlaştırmaya çalıştığı bir eğitim projesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 'Bizde bunu Rize'de bütün okullara yaygınlaştırmaya çalıştık. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu işe çok iyi bir heyecanla sahip çıktılar. Bu festivalde gördüğüm kodlama ürünleri beklentilerimin çok üzerinde oldu, daha amatör işler bekliyordum. Bu kadar programların gelişebileceğini düşünmüyordum ama herhalde işin içine biraz Rizelilik farkı var. Artık Rize'de kodlama yapılıyor.' dedi.
KodlaRize Festivalinin açılışa, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ve Selçuk Köksal, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gülktekin, Milli Eğitim Müdür Vakili Mustafa Kalender, KodlaRize projesinde görev alan ilçe koordinatörleri ve diğer yetkililer katıldı. 
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI