Kardeş ülkenin kardeş gençleriyiz'

AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanlığı haftalık programları dâhilinde bu hafta RTEÜniversitesi’nde okuyan Azeri öğrenciler ile bir araya geldi.

EĞİTİM 5.11.2013 19:49:49 29 0
Kardeş ülkenin kardeş gençleriyiz


Rize Belediyesi sosyal tesislerinde Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde okumakta olan Azerbaycan vatandaşı gençleri misafir eden AK Gençler 'kardeş ülkemizin kardeş gençlerini ağırlamaktan onur duyuyoruz' mesajını verdi.



Rize Belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleşen buluşmada açılış konuşmasını yapan AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Üniversite Birim Başkanı Hakan Aygün 'Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin ismini taşıyan ve ilimizin günden güne büyümekte, gelişmekte olan üniversitemizi seçtikleri için tüm Azeri kardeşlerimize teşekkür ediyorum. AK Gençler olarak kendilerine her zaman yardımcı olmaya hazırız' şeklinde konuştu.



Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülkerim Yazıcı ' ben bu gün burada bizlerle beraber olan Azeri kardeşlerimize hoş geldiniz demeyeceğim. Çünkü kendileri bizim ne misafirimiz, nede turist gözü ile bakılan arkadaşlarımızdır. Onlar bizlerle aynı dili konuşan, aynı tarihi paylaşan, aynı kültürün doğurduğu bireyler olmakla beraber, bizlerin kardeşi ve yoldaşıdır. Türkiye ve Azerbaycan arasında komşuluktan öte bir bağ vardır. Onlar bizlerin akrabalarıdır. Bizde onların akrabalarıyızdır. Rize'mizi tercih ettikleri için, Başbakanımızın adını taşıyan üniversitemizde eğitim gördükleri için onları hem tebrik ediyor, hem teşekkür ediyorum. Kendilerine ve diğer bütün öğrenci arkadaşlarımıza bizler AK Gençler olarak elimizden gelen tüm yardımı sağlamaya hazırız diyorum' ifadelerini kullandı.



Tanışma sırasında öğrencilerden birinin kullandığı ‘’ Recep Tayyip Erdoğan yalnızca sizin başbakanınız değil, aynı zamanda tüm Türk ve İslam Âleminin de başbakanıdır “ ifadeleri herkesi duygulandırırken yaklaşık iki saat süren buluşma gerçekleşen konuşmaların ardından karşılıklı sohbet ve çeşitli konuların tartışılmasının ardından son buldu.


 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI