Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Konferans Verdi

RTEÜ Üniversitesi tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda, “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu konferans düzenlendi.

EĞİTİM 19.12.2021 13:13:56 21 0
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Konferans Verdi

RTEÜ Üniversitesi tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda, “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak, Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç katıldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu tanıtım filminin gösterimi ile başlayan programda, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Bu ülkenin geleceğinin gençler olduğunu ifade eden Rektör Karaman, “2023 ve 2071 hedeflerine siz gençlerimiz sayesinde ulaşacağız. Sizlerin de hedeflerinize ulaşmada bugünkü etkinliğimizden istifade edeceğinizi düşünüyorum.” dedi.

Selamlama konuşmasının ardından Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu sunumunu yaptı.

Malkoç konuşmasında, Kamu Denetçiliği Kurumunun amaç ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Kamu Denetçiliği Kurumu, idare ile insanımız arasında, vatandaş arasında çıkan itilafları mahkemesiz olarak dostane bir şekilde, çözüm üreten, çözüm sağlayan, bir bakıma hakemlik veya arabuluculuk yapan bir kurumdur.” dedi.

Kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılmasının en önemli öncelikleri olduğunu ifade eden Malkoç, “Aynı zamanda dünyada standartları belli olan iyi yönetim ilkelerini Türkiye’de geliştirmek ve yerleştirmek, hukukun üstünlüğünü temin etmek, insan haklarının kökleşmesini sağlamak, denetlenebilir, şeffaf ve insan odaklı bir idare oluşturmak da önceliklerimizdendir.” diye konuştu.

Malkoç, Türkiye’nin 2023 hedeflerinden de bahsederek, “2023 hedefimizde en iyi 10 ülke arasına girmek var. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Bizim belediyelerimiz, valiliğimiz, liselerimiz, üniversitelerimiz dünyanın en iyileri arasında yer alacak. Bütün sorunları zihinde halletmeliyiz ve inanıp, alın teri dökmeliyiz. İnşallah 2023 hedeflerine ulaşacağız ve Türkiye insan haklarında dünyanın en iyilerinden olacak.” şeklinde konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Malkoç, “Planlarınıza ve hedeflerinize odaklanarak kendinizi yetiştirin, geliştirin. Sadece sınıf geçmek yetmez zamanınızı iyi kullanın, boş şeyler için harcamayın. Bir yabancı dilin yanında ikinci bir dil daha öğrenin. Kader gayrete aşıktır, çaba gösterip alın teri dökerseniz hedeflerinize ulaşırsınız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Malkoç, konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Programın sonunda, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman günün anısına Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a Üniversitemiz şilti takdim etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı