Günün Ayet ve Hadisi

Günün Ayet ve Hadsi

EĞİTİM 3.06.2017 10:23:53 137 1
Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 9

AYET

“(Ey Peygamber!) Sen affetmeyi ve müsamahayı esas al. İyiyi ve güzeli emret, cahillerden yüz çevir! Ve eğer Şeytandan (güç alan) bir kışkırtı seni (gözü kara bir öfkeye) sürükleyecek olursa (hemen) Allah’a sığın ve bil ki O her şeyi işiten, her şeyi künhüyle bilendir.

 Allaha karşı sorumluluk bilincine sahip olan kimseler, içlerinde Şeytanın esinlediği karanlık bir kuruntu uyanacak olsa (hemen Allah’ı hatırlayıp) akıllarını başlarına toplarlar ve (olup biteni) açık bir biçimde kavramaya başlarlar,

 (Şeytanların) dostlarına gelince, şeytanlar onları azgınlığa sürükler, sonra da yakalarını bırakmazlar.”(Araf: 7/199-202)

Hadis-i Şerif

'Ramazan ayı girince Cennet kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapanır ve merede-i şeyâtin zincire vurulur.' (Buhari, Savm, 5)

İzah: Cennet kapılarını açan, cehennem kapılarını kapatan ve şeytanları zincire vuran salih müminlerin Ramazan ayında Allah için ortaya koyduğu güzelliklerdir. Müslümanlar bir manada melekleşince hadisi şerifte bildirilen güzellikler ortaya çıkar. Şuursuz geçirilen bir ramazan sahibi için tam tersi sonuçlar da doğurur.

Biliyor muydunuz?

Astım hastalarının nefes açıcı olarak kullandıkları sprey, tansiyon hastalarının kullandığı dilaltı hapı, göz damlası, vücuda sürülen kremler, kulak zarı delinmemişse kulağa damlatılan ilaçlar ve kan vermenin orucu bozmadığını biliyor muydunuz?


Anahtar Kelimeler:
kamil
3.06.2017 10:46:56
hocam siziden Allah razı olsun.abdullah abiden de çok güzel hizmet yapıyorsunuz.hemde karşılıksız.umarım rabbim kat kat verir

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI