Eğitimde ve Tanıtımda Çıtayı Yükselttiler

Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yurt dışı ve Sakarya ile Adapazarı’ndan ilçeye gelen Öğretmen ve öğrencileri konuk ettiler.

EĞİTİM 1.05.2023 19:01:08 65 0
Eğitimde ve Tanıtımda Çıtayı Yükselttiler

Pazar Şehit Murat Naiboğlu sivil havacılık mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Yurt dışı ve Sakarya ile Adapazarı’ndan ilçeye gelen Öğretmen ve öğrencileri konuk ettiler.

Okul İdaresinden konuyla ilgili yapılan açıklamada; 4 Nisan 2022 tarihinde başlamış olup 1 Temmuz 2023 tarihinde sona erecek olan İspanya ,Romanya ve Türkiye’nin ortaklığında devam etmekte olan “Digitally Ready Generation For The Labour Market” isimli Erasmus+ projesi kapsamında yurt dışından ve Sakarya’nın Adapazarı ilçesinden gelen öğretmen ve öğrencileri 24-28 Nisan tarihleri arasında ilçemiz ve okulumuzda ağırladık.”ifadelerine yer verilirken,Proje kapsamında nelerin gerçekleştirildiğine de açıklık getirildi. Buna göre;

OKULUMUZ İLK DEFA ULUSLAR ARASI ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

“Henüz yeni eğitim vermeye başlayan ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun, donanımlı bireyler olmaları misyonunu üstlenen okulumuz ilk defa uluslararası bir organizasyon ve faaliyet düzenleme görevi gerçekleştirdi. Bu misyonu gerçekleştirme yolunda olduğumuzdan dolayı mutlu ve gururluyuz.

İLÇEMİZDEKİ DİĞER OKULLARA ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

“Attığımız bu önemli adımlarla birlikte ilçemizdeki diğer okullara örnek olacağımızı düşünüyoruz. Okulumuzda devam etmekte olan diğer Erasmus projeleri kapsamında, 28 Mayıs 2023 tarihinde toplam 5 ülkeden 50 kişilik öğretmen ve öğrenci grubunu ağırlayacağız. Öğrencilerin dijital ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirme, sosyal ve kültürel çeşitlilik ile uyumlu aktif ve yenilikçi pedagojileri destekleme, meslekî ve kişisel becerileri geliştirme, bilişim teknolojilerinin kullanımı konusunda öz güven duygusunu artırma gibi hedefleri içeren ve böylece onların gelecek iş gücü piyasasına donanımlı bir şekilde hazırlanması gibi modern çağın bireylerinde olması gereken becerileri kapsayan faaliyet programı çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirildi. “

KONUKLARA UZMAN ÖĞRETMENLERİMİZ TARAFINDAN SUNUMLAR YAPILDI

“Lojistik öğretmeni Canan Dinç ve 11/C sınıfından Eslem Dilay Dilmaç ve Semanur Hilal Arıcı tarafından konuklara sunumlar ve atölye çalışmaları yapıldı. “Ticari ve eğitim amaçlı web sayfası nasıl hazırlanır?’’, E-öğrenme Ulusal Stratejilerinden Eba’nın yabancı misafirlere tanıtımı ve Blendid Learning gibi konuların yer aldığı etkinlik programını kültürel geziler takip etti.”

İLÇEMİZİN VE BÖLGEMİZİN TARİHİ MEKANLARININ TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ İlçemizin ve bölgemizin doğal ve kültürel zenginliğini konuklarımıza tanıtmak amacıyla Ayder Yaylası, Zil Kale, Rize Müzesi, Trabzon Sümela Manastırı gibi turistik destinasyonlara geziler düzenlendi. Okulumuzun öğrencileri misafir öğrencileri evlerinde konuk ederek onlara Karadeniz mutfağını ve yemeklerini tanıtma konusunda kültür elçiliği misyonu üstlendiler.”

KONUKLARA TÜRK AİLES YAPISININ GELENEK VE GÖRENEKLERİ TANITILIDI

“Faaliyetler dışında kalan zamanda birlikte hoşça vakit geçiren öğrencilerimiz ve misafir öğrenciler, yabancı dilde iletişimle etkileşim kurdukları için İngilizce konuşma konusunda çekingenliklerini üzerlerinden atarak öz güvenlerini geliştirdiler. Hem eğitim hem de sosyal anlamda dolu dolu geçen bu süre zarfında yabancı konuklar Türk aile yapısı, gelenek ve göreneklerimiz konusunda bilgi sahibi olarak Karadeniz kültürünü deneyimleşme şansını yakaladılar.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI