DEREİÇİ İLKOKULU VE ORTAOKULUNDA DERS ZİLİ TEKRAR ÇALDI

17.03.2021 Çarşamba günü ilimizin Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde meydana gelen yangında yemekhane bölümünde hasar oluşan Dereiçi İlkokulu ve Ortaokulunda, kısa sürede yapılan hazırlık çalışmalarının ardından eğitim öğretim te

EĞİTİM 24.03.2021 12:18:28 46 0
DEREİÇİ İLKOKULU VE ORTAOKULUNDA DERS ZİLİ TEKRAR ÇALDI

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-17.03.2021 Çarşamba günü ilimizin Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde meydana gelen yangında yemekhane bölümünde hasar oluşan Dereiçi İlkokulu ve Ortaokulunda, kısa sürede yapılan hazırlık çalışmalarının ardından eğitim öğretim tekrar başladı.

Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar Dereiçi köyünü ziyaret ederek kısa süre de olsa okullarından ayrı kalan öğrenci ve öğretmenlerin okullarına kavuşma heyecanlarına ortak oldular.

İlk ders öncesinde okul bahçesinde öğrencilerle bir araya gelen Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar, yangından etkilenen öğrenciler için hazırlanan kırtasiye setlerini öğrencilere hediye ettiler.

'Öğretmenim kitaplarım yandı.'

İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar, yangının yaşandığı gün aile ve öğrencilere yaptığı moral ziyareti sırasında ' Öğretmenim kitaplarım yandı.' diyerek ağlayan öğrencimize yeni kitaplarını okulunda teslim etti ve öğrencimize ' Yeter ki size bir zarar gelmesin. Devletimiz milletimiz çok güçlü, yeni kitaplarını getirdim. Başarılar diliyorum.' dedi.

'Öğrencilerimizi evladı, okulu evi gibi gören öğretmenlere teşekkür ederim.'

Okul bahçesinde öğretmen ve öğrencilere seslenen İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başladığı konuşmasında, olayın ilk anından itibaren devletimizin bütün imkânlarını sevk ederek yangının verdiği maddi hasarı kısa sürede telafi ettiğini, can kaybı olmamasının en büyük teselli kaynağı olduğunu ifade etti. Acar ' Öğrencilerimizi kendi çocukları, okulu kendi evleri gibi görerek yangınla mücadele eden öğretmenlerimize teşekkür ederim. Okul yöneticileri ve öğretmenlerimizin yerinde müdahaleleri ile okulumuz yangından en az etkilendi. Ülkemizin geleceği sevgili öğrenciler, bu olumsuz olayın izlerini silmek için öğretmenleriniz ve bizler her zaman yanınızdayız. Sizlerin de eğitim öğretime odaklanarak başarınızı daha da arttıracağınıza inanıyorum.' dedi.

Ardından yangın anında öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak ve yangının okulun diğer bölümlerine sıçramasını engellemek için özveri ile çalışan okul yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür belgesi verildi.

Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başladığı konuşmasında, köyde yangından etkilenen ailelerin tüm

ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Yangına mücadele eden öğretmenlere teşekkür ederek öğrencilerimize başarı dileklerinde bulundu.

Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Alp ve Şube Müdürlerinin de bulunduğu ziyaret, okul yöneticileri ve öğretmenlerle yapılan toplantının ardından tamamlandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı