“CHATBOT4VET” Toplantısı Yapıldı

“Chatbot Tutoring System For Vet (CHATBOT4VET)” Proje toplantısı gerçekleştirildi.

EĞİTİM 30.09.2022 09:00:17 15 0
“CHATBOT4VET” Toplantısı Yapıldı

Rize Valiliği Toplantı salonunda Vali Yardımcı Vekili Ertuğrul Arslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nebi Gümüşi, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Öznur Günay, İŞKUR Müdürü Hasan Kiraz, Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ve proje ortağı temsilcileri (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye, Yunanistan, Fransa, SCS – Belçika, İspanya) katıldı.

Toplantıda, mesleki eğitimin geliştirilmesi amacıyla 2021 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitimde İş birliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan ve kabul edilen AB destekli “Chatbot Tutoring System For Vet' (CHATBOT4VET) adlı projenin içeriği ve AB’nin sunduğu proje destekleri ve çalışmalar değerlendirildi.

Rize Valiliği koordinatörlüğünde yürütülecek projenin ortakları arasında 5 farklı ülkeden toplam 6 proje ortağı yer almaktadır. Proje 24 ay sürecek. Türkiye'den Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin yer aldığı proje ortakları arasında; Yunanistan'dan, Fransa'dan Belçika'dan ve İspanya'dan kuruluşlar yer almaktadır.

Projenin Amacı: Eğitimcileri mesleki eğitim için yenilikçi bir dijital öğrenme aracı ve metodolojisi tasarlamak, test etmek ve bu konuda eğitmektir. Mesleki eğitimi desteklemek için özel olarak tasarlanmış modüler öğrenme yoluna sahip bir Konuşma Aracısı Teknolojisi (çoğunlukla chatbot veya Yapay Zekâ Öğretmeni olarak bilinir) Mesleki Eğitim alan öğrencilerin öğrenme süreçlerinde eğitmen olarak kullanılabilecek birkaç sohbet robotu tasarlayarak öğretmenlere, eğitmenlere ve danışmanlara sohbet robotlarını kendi faaliyetlerine entegre etmeleri için bir tasarım kılavuzu vererek, proje, etkili dijital, açık ve yenilikçi eğitim geliştirme konusunda VET öğretmenleri, eğitmenleri ve danışmanları için “ilk ve sürekli mesleki gelişim için fırsatlar” sunacaktır. Proje, mesleki eğitim sağlayan kurumlardaki öğretmenlerin mesleki eğitim sektöründe öğretmenlik becerilerini geliştirmeleri için sohbet robotu olan diyalog tabanlı bir yapay zekâ platformunun nasıl oluşturulacağına dair kılavuzlar oluşturmayı amaçlamaktadır.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı