Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu Fikir Atölyesi projesinde

Türkiye'nin çeşitli illerinden 10 okul ve Azerbaycan'dan 2 okul ile toplam 12 okul, 12 öğretmen ve 68 öğrenci bir eTwinning projesi olan "Fikir Atölyesi" projesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

EĞİTİM 3.04.2021 17:52:22 142 0
Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu Fikir Atölyesi projesinde

PAZAR-Türkiye'nin çeşitli illerinden 10 okul ve Azerbaycan'dan 2 okul ile toplam 12 okul, 12 öğretmen ve 68 öğrenci bir eTwinning projesi olan 'Fikir Atölyesi' projesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

Kurucu üyeliğini Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Adile Kılıç ve Düzce Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Kaya'nın üstlendiği Fikir Atölyesi projesinde 'Her çocuk özeldir ve içinde kapağının açılmasının beklediği bir hazine saklar.' anlayışla yola çıkılmış olan fikir atölyesinde çocuklar toplumsal sorunları ele alarak araştıran sorgulayan ve fikirlerine hayat veren bireyler olarak toplumda bizde varız diyeceklerdir. Öğrencilere hayallerini özgürce ifade edebilme ve ürün tasarlama imkanı sunacak olan fikir atölyesinde öğrencilerin yaratıcılık, girişimcilik, öz yeterlilik, eleştirel düşünme gibi 21.yüzyıl becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak.

Ocak ayında başlayan projede şimdiye kadar 'Zorbalık' ve 'Su' temaları işlenmiş çocuklar harika çalışmalara imza atmış olduğunu ve Proje öğrencileri röportajlar gerçekleştirmiş, gazeteci olup haber sunmuş, kamuoyunu bilgilendirici kamu spotları çekilmiş, çeşitli web 2.0 araçları kullanarak animasyon ve kısa filmler hazırlanmış, temalara dikkat çekmek ve farkındalık uyandırmak amacıyla afişler tasarladığını dile getiren Kurucu üyelerden Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Adile Kılıç yaptığı açıklamada ,'Çalışmalarımıza hız kesmeden devam eden Fikir Atölyesi projemizin bu ay ki teması olan tüketim konusunda da harika işlere imza atacağız. Emeği geçen tüm öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI