Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

İki Hafta öce Makedonya’da Proje gereği bulunan Pazar Fen Lisesi, Pazar ilçesine döndü.

DÜNYA 16.11.2021 14:24:21 645 0
Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

İki Hafta öce Makedonya’da Proje gereği bulunan Pazar Fen Lisesi, Pazar ilçesine döndü.

Proje Koordinatörlerinden Pazar Fen Lisesi Öğretmeni Muazzez Sancak Tikbaş, “2 hafta önce bir diğer projemiz “European Cultural Heritage in Education “ başlıklı KA 201 proje hareketliliğini gerçekleştirmek için Makedonya’da olduklarını ifade etti.

Tikbaş, Pazar Fen Lisesi olarak ikinci KA 229 Erasmus + Programı Okullar Arası Değişim Ortaklığı projesine başladık ve bu kapsamda Çekya’dan 8 öğrenci 2 öğretmen,Polonya’dan 8 öğrenci, 2 öğretmen ve İspanya’dan 7 öğrenci ve 2 öğretmenle bir hafta sürecek olan proje hareketliliğimizi gerçekleştireceğiz.”dedi.

Pandemi sürecine bağlı olarak gezilerimizi bir süre ertelemek zorunda kalmıştık. Bu nedenle proje uygulama takviminde değişiklikler yaptıklarını söyleyen Tikbaş, “ İlk hareketlilik bizim ülkemizde, Rize, Pazar da gerçekleşmek üzere başladı. İkinci hareketlilik 7 öğrenci ve 2 öğretmenle katılacağımız ülke Polonya’da gerçekleşecek.” diye konuştu.

Proje konumuz ile “ Practice Makes Perfect”. Bu proje ile öğrencilerin girişimci düşünce yapısını geliştirme, inovasyon çağında eleştirel düşünmelerini desteklemek, yaratıcılık yönlerini geliştirmek ve bu konuda rehberlik yapmak hedeflenmektedir vurgusunu yapan Tikbaş şunları söyledi. “Bu proje sayesinde eleştirel ve analitik düşünme yetileri gelişecek, işbirliği takım anlayışı gelişecek ve bu şekilde gelecekteki iş hayatlarına hazırlanmış olacaklar. Ayrıca proje sayesinde yeni arkadaşlıklar kurulacak, farklı kültürler tanınacak, çalışma hayatı konusunda farklı kültürlere ait bilgiler edinilecek. Öğrencilerin girişimcilik ve işgücüne etkin katılım yetkinliklerini geliştirmeleri, iş hayatını öğrenmeleri de hedefler arasındadır.'


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI