RTEÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Fatih Seyis görevlendirildi

RTEÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Fatih Seyis görevlendirildi

BİLİM-TEK 2.10.2021 10:03:04 124 0
RTEÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Fatih Seyis görevlendirildi
RTEÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Fatih Seyis görevlendirildi
Antalya'da yapılması planlanan IV .Uluslararası Bitki Islahı Kongresine RTEÜ Öğretim Üyesi Prof Dr.Fatih Seyis düzenleme başkanı olarak seçildi.

Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) koordinasyonunda 2013 yılından bu yana Uluslararası Bitki Islahı Kongreleri düzenlenmektedir.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim insanlarının bir araya gelip Bitki Islahı ve genetiği konularındaki AR-GE, üretilen bilimsel teknolojik gelişmelerin tartışılacağı ve bilgi alışverişinde bulunulacağı 4. Uluslararası Bitki Islahı Kongresinin 2020 yılında yapılması planlanmış ancak COVİD-19 salgını nedeni ile ertelendiğinden 21-25 Kasım 2022 tarihinde Antalya’da yapılması planlanmıştır. Kongrenin teması “ Yerelden Küresele Bitki Islahı” olarak belirlenmiştir.
Amacın uluslararası alanda çalışan Bitki Islahçılarını Türkiye'de buluşturmak olan kongreye düzenleme başkanı olarak seçilen Pazar Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Fatih Seyis yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.
Önümüzdeki yıl IV. cüsü düzenlenecek olan kongrede amacımız yine uluslarası alanda çalışan Bitki Islahçılarını Türkiye de buluşturmaktır. 4. Uluslararası Bitki Islahı Kongresi Düzenleme Kurulunda; Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Alt Birlikler, FAO, CIMMYT, ICARDA, Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluşu Temsilcileri, Üniversite temsilcileri ve Yabancı Ülkelerin Tarımsal Araştırma Kuruluşu temsilcileri bulunmaktadır.'

RTEU Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi olarak,e Kongre Düzenleme Başkanı olarak seçildiğini söyleyen Prof.Dr.Fatih Seyis, 'Farklı üniversitelerde ve kurumlarda çalışan uzman kişilerin yer aldığı Düzenleme Kurulu dünya çapında ses getirecek bir Uluslararası Bitki Islahı Kongresine Antakya da ev sahipliği yapmayı planlamaktadır.'diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı