Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu 'İklim Değişikliğine Dur' Diyor

Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu 'İklim Değişikliğine Dur' Diyor

BİLİM-TEK 26.12.2019 13:29:46 220 0
Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu

PAZAR-Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu bir etwinning projesi olan Stop Climate Change (İklim Değişikliğini Durdur) projesi ile ilgili çalışmalarına hızla başladı.

Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan etwinning platformu okullar arası projeler geliştirmek, işbirliği yapmak, iletişim kurmak, Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki okullara yönelik sunulan bir platformdur.

Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Adile Kılıç ' 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda yürütülmekte olan Projemizde amacımız gezegenimizin karşı karşıya olduğu en büyük tehditlerden biri olan İklim değişikliği hakkında farkındalık yaratmak, bu konuda sorumluluk bilinci oluşturmaktır” dedi.

Kılıç, “Hem fiziksel hem de ekonomik zararlara yol açan kötü hava koşulları daha da sıklaşacaktır ve ülke ekonomileri de farklı bir iklimle başa çıkmanın getireceği yüksek maliyetler karşısında çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerdir. Tüm bu etkileri göz önünde bulundurarak Türkiye'nin çeşitli illeri ile İspanya, İtalya, Portekiz Hırvatistan, Litvanya, Letonya, Slovakya, Ukrayna gibi yirmi farklı ülkeden 127 okul ve öğretmen ile 170 öğrenci projemizde aktif olarak çalışarak büyük bir farkındalık yaratıp 'İklim Değişikliğine Dur' demek istiyoruz.' İfadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı