Günün Ayet ve Hadisi

ayet ve hadis

BİLİM-TEK 11.06.2017 15:14:06 139 1
Günün Ayet ve Hadisi

Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 17

“İnsanlar için yaptıklarının hesabını verme vakti oldukça yaklaştı; fakat onlar hala gaflet içerisinde (bu gerçeğe) sırt çeviriyorlar.

Ne zaman Rablerinden kendilerine yeni bir uyarıcı, hatırlatıcı (mesaj) gelse, onu ancak alaya alarak dinliyorlar,

Onların aklı fikri oyunda oynaştadır; üstelik bilinci altüst olan bu kimseler el altından şöyle fiskos yapıyorlar: 'Bu da sizin gibi ölümlü bir insan değil mi? Şu halde siz, göz göre göre büyüye kapılıp gidecek misiniz?'

De ki: 'Benim Rabbim gökte ve yerde konuşulan her sözü bilir; her şeyi işiten ve her şeyin aslını bilen O'dur'(Enbiya: 21/1-4)

“(Ey insanlar!) Bir de (şunu bilin ki,) Biz gökleri ve yeri ve bu ikisi arasında var olan hiçbir şeyi bir oyun, bir eğlence olsun diye yaratmadık (bir amaç için yarattık!)”(Enbiya: 21/16)

Hadis-i Şerif

“Kişi çoluk çocuğu, malı ve komşusu sebebiyle günaha girebilir. Namaz, oruç ve zekât bu günahlara kefaret olur.”(Buhari, Savm, 3)

“Kim Allah için bir gün oruç tutarsa Allah yetmiş yıllık bir mesafe kadar onu cehennem ateşinden uzak tutar.”(Müslim, Siyam, 168)

“Oruçlunun iki sevinci vardır. Biri iftar ettiği zaman, diğeri de Rabbine kavuştuğu zamandır. Oruçlunun ağız kokusu Allah katında misk kokusundan daha güzeldir.”(Müslim, Siyam, 164)

Biliyor muydunuz?

Akşamdan niyet edip oruca başlayan bir kimse şiddetli bir hastalığa, bunalım derecesinde bir zorluğa düştüğünde orucunu bozar ve daha sonra güne gün kaza eder.

Hamile kadınlar ve emzikli kadınlar oruç tuttukları takdirde kendilerine veya çocuklarına zarara gelmesinden korkarlarsa oruçlarını ara ara tutarlar. Bu da zararlı geliyorsa daha sonra kaza etmek üzere oruç tutmazlar.

Lohusalıktan (çocuk doğuran kadın) çıkan, temizlenen bir kadın yıkanmak için 40 gün beklemez. Temizlenir temizlenmez yıkanır ve namazlarına başlar. Sezeryanla doğum yapan kadın da öyle temizlendiği an guslünü alıp namazlarına başlar.

“Kulluk Allah içindir, O ise her şeyin iç yüzünü çok iyi bilendir.”


Anahtar Kelimeler:
Sadık
13.06.2017 07:29:33
i̇ş yerinde çalışırken kendi isteğim dışında istifra ettim. bazı arkadaşlar orucumun bozulduğunu söylediler. doğrusu nedir?

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI