SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Vatandaşlarımızdan ricamız; yavrulayan ve kalacak yeri olmayan sahipsiz köpekler, kısırlaştırılması veya tedavisi gereken sahipsiz köpekler hariç belediyemizden köpeklerin alınması, toplanması, bu alana konulması vs. gibi isteklerde bulu

BASKETBOL 12.10.2021 12:01:22 116 0
SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka Belediyesi bünyesinde kısırlaştırma ve tedavi merkezimizi hayata geçirene kadar geçecek sürede üremenin devam edip sokaklardaki hayvan popülasyonunun artmaması için doğum yapıp açıkta kalan yavrulu köpekler, tedavisi yapılan köpekler ve kısırlaştırma sonrası bakım-besleme için mezbahana civarında geçici bir alan belirlenmiş ve bakım yapılan köpeklerin soğuktan etkilenmemeleri için kulübeler yaptırıldı.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılan alan köpeklerin toplanıp sürekli orada bakılacak bir barınak değildir.

Vatandaşlarımızdan ricamız; yavrulayan ve kalacak yeri olmayan sahipsiz köpekler, kısırlaştırılması veya tedavisi gereken sahipsiz köpekler hariç belediyemizden köpeklerin alınması, toplanması, bu alana konulması vs. gibi isteklerde bulunmamaları ve sahipsiz bu hayvanlara mama desteği sağlanmasıdır.

Ayrıca besleme alanına (kulübelerin bulunduğu alan) giden hayvan severlerin besleme yaptıktan sonra alanın kapısını açık bırakmamaları gerekiyor.. Yavrular alan dışına çıkıyor ve yolda ezilme tehlikesi atlatıyor. Lütfen dikkatli besleme yapalım.

Sokakta bizimle birlikte yaşamını sürdüren diğer canlılar için duyarlı olan herkese teşekkür ederiz


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI