Günün Ayet ve Hadisi

Günün Ayet ve Hadisi

BASKETBOL 9.06.2017 08:34:00 143 3
Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 15

AYET

“Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf! bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle!

Onlara sevgi ve şefkatle tevazu kanatlarını indir ve şöyle dua et: “Rabbim! Onlar beni küçükken nasıl sevgi ve şefkatle besleyip büyüttülerse, Sen de onlara öylece sevgi ve şefkatle muamele et!”

Rabbin ana-babanıza hangi niyetle davrandığınızı (içinizdekileri) çok iyi bilmektedir. Eğer iyi insanlar olup onlara iyi davranırsanız, bilin ki Allah (ana-babaya karşı elde olmadan yaptığınız hatalardan) tevbe edenlerinize karşı son derece bağışlayıcıdır.”(İsra: 17/23-25)

Hadis-i Şerif

Hz. Peygamber (sav) hutbe için minbere çıkıyordu. Birinci basamağa gelip durdu ve “âmin!” dedi. İkinci basamakta yine “âmin” dedi. Üçüncü basamakta da “âmin!” buyurdu.

Hutbeden sonra sahabe daha önce görmedikleri bu uygulamanın sebebini sordu. Hz. Peygamber (sav) bu durumu şöyle açıkladı:

Birinci basamaktayken Cebrail geldi ve “Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin burnu sürtülsün! (Rahmetten uzak olsun!)” dedi ben de âmin dedim.

İkinci basamaktayken Cebrail “Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün/iki yakası bir araya gelmesin! dedi ben de âmin dedim.

Üçüncü basamaktayken Cebrail “Yanında senin adın anıldığı halde sana salat-ü selam getirmeyenin de burnu yerde sürtünsün” dedi ben de âmin dedim. (Buhari, edebul müfred, 1419; Tirmizi, Daavat 110)

Biliyor muydunuz?

Sabah ezanı okunduğunda sabah namazını kılmak için ayrıca bir vakit beklemeye gerek olmadığını, sabah namazını kılıp yatabileceğinizi,

Akşam ezanı okunduğunda ezanın bitmesini beklemenin doğru olmadığını, iftarı erken açmanın daha güzel olduğunu,

Oruçlu olan kimse unutarak bir şey yiyip içerken eğer oruç tutmada zorlanan (çocuk-yaşlı) biriyse oruçlu olduğunu hatırlatmamak gerektiğini,

Kendiliğinden gelen kusuntunun ağız dolusu olsa bile orucu bozmayacağını biliyor muydunuz?


Anahtar Kelimeler:
Hollanda
9.06.2017 08:47:20
hocam yörmin sitelerini gezerken rastladım.Allah razı olsun hiçbir sitede bunlar yok

şahin
9.06.2017 08:48:22
ramazan boyunca işte hizmet buna derler.tlevizyonlarda para karşılığı değil de sadece Allah rızası için yapılıyor.tebrikler hcam

Yusuf KAMBUR
9.06.2017 10:21:17
daha nice güzel hizmetler yapmayı rabbim nasip etsin. farkındalığınız için teşekkürler. selam ve dua ile...

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı