DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNDEN 14 FİRMA LİSTEYE GİRDİ.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Ülkemizin İlk 1000 ihracatçı listesine Trabzon, Rize ve Gümüşhane illerimizden 14 firma girmeyi başardı.

BASKETBOL 12.10.2021 11:50:36 136 0
DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNDEN 14 FİRMA LİSTEYE GİRDİ.

Hayati Akbaş

TRABZON-Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Ülkemizin İlk 1000 ihracatçı listesine Trabzon, Rize ve Gümüşhane illerimizden 14 firma girmeyi başardı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl geleneksel olarak açıklanan ilk 1000 ihracatçı firma listesinde 2020 yılı ihracat kayıtlarına göre Bölgemizden yer alan firmalar şunlar oldu: “Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ, Arslantürk Tarım Ürünleri San. İhr. ve İth. AŞ., Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ., Ekin Gıda Dış Ticaret ve Taşımacılık limited Şirketi, Gümüştaş Dış Ticaret ve Pazarlama AŞ.,Kalyoncu Nakliyat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti, Lazsom Su Ürünleri Gıda Üretim San. ve Tic.Ltd. Şti, Lider Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Koptur Balıkçılık Gıda San. Nak. ve Tic. Ltd.Şti. Hekimoğlu Döküm Sanayi Nakliyat ve Ticaret AŞ, Cirav Gıda Sanayi İnşaat Dış Ticaret Ltd. Şti, AS Star Tarım Ürünleri Nakliyat ve Ticaret Ltd. Şti.”

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan DKİB Başkanı Saffet Kalyoncu, “Türkiye İhracatçılar Meclisimizce her yıl geleneksel olarak açıklanmakta olan Türkiye'nin ilk 1000 İhracatçısı listesinde, Trabzon ilimizden 11, Rize ilimizden 2 ve Gümüşhane ilimizden de 1 firmanın yer almasından Bölge ihracatçıları adına büyük gurur duyduk. Fındık, yaş meyve-sebze, su ürünleri, madencilik ve otomotiv yan sanayii sektörlerinin duayen firmalarımız ilk 1000 ihracatçı listede yer almayı başarmıştır” dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi ihracat performansının her geçen yıl artarak geliştiğini ve buna bağlı olarak da ihracatçı firmaların her geçen yıl bir üst basamağa yükselme başarısı gösterdiğine değinen Kalyoncu, önümüzdeki yıllarda bu başarının daha da artacağını belirterek ilk 1000 ihracatçı firma listesine giren Bölge firmalarını tebrik etti. Bölgenin ihracatını daha üst noktalara ulaştırma konusunda gerekli kapasite ve potansiyele sahip olduğunu belirterek listede yer alan ve Bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayan firmaları da tebrik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı