Tarih: 09.09.2025 13:15

Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu Kitap Lansmanı Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de geçtiğimiz yıl büyük bir başarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu, kalıcı bir esere dönüştürüldü. Forumun çıktıları ve ortak hafızası kitap haline getirilerek düzenlenen lansman, Vali Yardımcısı Abdullah Kurt'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Valiliğin himayelerinde ve Vali İhsan Selim Baydaş'ın destekleriyle hayata geçirilen kitapta, forumun ana teması olan lojistik ve ulaştırma başta olmak üzere Karadeniz coğrafyasının geleceğini şekillendirecek temel alanlar ele alındı.

Eserde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da yer alırken, güçlü ulaşım ağları ve lojistik merkezler, ekonomik kalkınma ve bölgesel iş birliği ile Rize-İyidere Lojistik Limanı, Samsun-Sarp Demiryolu ve Erzurum-Rize Demiryolu gibi stratejik projeler detaylı olarak işlendi.

Lansmana; Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, DOKAP ve Uluslararası Ayder Dernek Başkanı Hakan Gültekin, KEİPA Genel Sekreteri Prof. Dr. Asaf Haciyev, Kültür ve Turizm İl Müdürü Alper Avluk, RİBİAD Başkanı Erol Aykut, RİDEF Başkanı Hasan Başça, TÜMBİFED Başkanı Mehmet Hüsrev, USKEF Başkanı Dr. Umut Elbir, Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Emin Erdi Uzun, Ayder Forum Proje Koordinatörü Arif Ekşi ve çok sayıda davetli katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —