Menü Kaçkar 53 Yerelden Ulusala Haber sitesi Rize/Pazar/
Tarih: 30.03.2026 16:02
HOPA DEVLET HASTANESİNE EKOKARDİYOGRAFİ CİHAZI KAZANDIRILDI

HOPA DEVLET HASTANESİNE EKOKARDİYOGRAFİ CİHAZI KAZANDIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Devlet Hastanesinde tıbbi cihazların güncellenmesi ve güçlendirilmesi kapsamında yapılan çalışmalardan biri olan kardiyoloji hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 1 milyon 700 bin TL değerinde yeni nesil ekokardiyografi (kalp ultrasonu) cihazı temin edilerek hastanedekullanımına sunuldu.

Daha önce kullanılan ve 2013 model olan ekokardiyografi cihazının görüntü kalitesinin düşük olması nedeniyle tanısal süreçlerde bazı sınırlılıklar yaşanırken, yeni cihaz sayesinde çok daha net ve detaylı kalp görüntüleri elde edilebilecek.

Cihazla İlgili yapılan bilgilendirme açıklamasında şu ifadeler yer verildi. "Ekokardiyografi, kalbin yapısını ve fonksiyonlarını değerlendirmede önemli bir tanı yöntemidir. Yeni cihaz sayesinde başta kalp kapak hastalıkları, kalp yetmezliği, doğumsal kalp hastalıkları, kalp kası hastalıkları ve kalp içi pıhtı oluşumları olmak üzere birçok kalp rahatsızlığının erken ve doğru şekilde teşhisi mümkün olacaktır".

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kardiyoloji Uzmanı Ayça Betül Yamak, yeni cihazın hasta tanı ve tedavi süreçlerine önemli katkı sağlayacağını belirterek şunları söyledi:"Yeni ekokardiyografi cihazımız sayesinde kalp hastalıklarını çok daha yüksek görüntü kalitesiyle ve hızlı şekilde değerlendirebileceğiz. Bu da hastalarımıza daha doğru ve hızlı tanı koymamıza önemli katkı sağlayacaktır."

Hastane yönetimi, cihazın temin edilmesinde destek olan Artvin il Sağlık Müdürü Dr. Yunuz Arslan'a teşekkür ederek, yeni teknolojilerin sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya devam edileceği ifade edildi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —