Tarih: 10.10.2025 16:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ayder’in Termal Tesislerini Yeniledik, Pazar’a Yeni Hizmetler Kazandırdık”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de 3 milyar lirayı aşan 38 projenin açılışını yaptı

RİZE – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapımı tamamlanan tesis ve projeleri hizmete açtı. Erdoğan, 20-21 Eylül tarihlerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle Rizelilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletin afet öncesinde ve sonrasında tüm imkânlarıyla sahada olduğunu söyledi.

"Metrekareye 355 kilogram yağışın düştüğü sel felaketine 1754 personel, 663 araç ve 5 helikopterle müdahale ettik. Hasar tespit çalışmalarımızı tamamladık. Yaraların sarılması için hükümetimiz gerekeni yapıyor ve yapacak. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun." dedi.

Ayder Yaylası'nda Termal Tesisler Yenilendi

Rize'ye elleri boş gelmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım bedeli 3 milyar 84 milyon lirayıaşan 38 projenin açılışını ve 2 projenin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini açıkladı.

"Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Ayder Yaylamızın termal tesislerini yeniledik. Hemşin Şelaleleri Tabiat Parkı'nda alan düzenlemelerini yaptık. Çat Vadisi ve Palovit Şelalesi'nde kanal betonlama ve kaya bariyer çalışmalarını tamamladık." diyen Erdoğan, Ayder'in doğal güzelliğine yakışır yeni hizmetlerin bölgede turizme katkı sağlayacağını belirtti.

Pazar'a Yeni Hizmetler: Bölge Trafik Amirliği ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Hizmete Girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin her ilçesine olduğu gibi Pazar ilçesine de önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.
"Pazar ilçemizde Bölge Trafik Denetleme Amirliğimizi ve Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığımızı tamamlayarak hizmete aldık. Ayrıca Hemşin'de Yaltkaya ve Doğanay köyü camilerimizin restorasyonlarını bitirdik. Bu projelerimiz, bölgedeki güvenlik, ulaşım ve sosyal yaşamı güçlendirecek." ifadelerini kullandı.

Eğitim ve Sağlıkta Büyük Yatırımlar

Rize genelinde eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlara da değinen Erdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin üniversiteye kazandırıldığını, Rize merkez, Güneysu, Ardeşen ve Derepazarı'nda toplam 6 yeni okulun hizmete açıldığını söyledi.

Sağlık yatırımlarında ise son 23 yılda 7 milyar 211 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Erdoğan, 1053 yataklı Rize Şehir Hastanesi'nin yüzde 48'inin tamamlandığını belirterek 2026 sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

"Rize, sağlıkta öncü şehirlerden biri olacak." diyen Erdoğan, yatırımlarda emeği geçen bakanlık, belediye ve hayırseverlere teşekkür etti.

"Rize ve Türkiye İçin Aşkla Çalışıyoruz"

Konuşmasını "Dünya değişir, zaman değişir; ama bizim milletimize olan sevgimiz değişmez." sözleriyle sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'ye her gelişinde yeni eserler kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi:
"Rabbim ömür verdiği sürece Rize ve 81 vilayetimiz için, Türkiye ve insanlık için canla başla çalışacağız."

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı – RİZE
Hazırlayan: Abdullah Uzun – Kaçkar53.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —