Günün Ayet ve Hadisi

3.SAYFA 18.06.2017 09:32:47 292 1
Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 24

“Ey Peygamber! Benim adıma onlara de ki:

‘Ey günah işlemekte aşırıya kaçarak kendilerine zulmeden/ hayatlarını israf eden kullarım! Sakın Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin!’ Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, evet O'dur mutlak bağışlayıcı, sonsuz rahmet kaynağı olan!'

Yeter ki siz, azap gelip çatmadan önce tevbe ederek yalnız Rabbinize yönelin ve O’na yürekten teslim olun. Aksi takdirde hiç yardım göremezsiniz.

Evet siz, hiç farkında olmadan, ansızın karşınıza çıkıverecek bu azap gelmeden önce Rabbiniz tarafından size indirilen en güzel söze (Kur’an’a) uyun!

Ki, sonunda insan şöyle demek zorunda kalmasın: “Eyvah! Rabbime karşı işlediğim günahlardan dolayı yazıklar olsun bana! Üstelik bir de O’nun diliyle alay edenlerdendim.”(Zümer: 39/ 53-56)

Hadis-i Şerif

'Allah (cc), mümin kulunun tevbesinden, tıpkı şu kimse gibi sevinir:

“Bir adam hiç bitki bulunmayan, ıssız, tehlikeli bir çölde, beraberinde yiyeceğini ve içeceğini üzerine yüklemiş olduğu bineği ile birlikte seyahat etmektedir. Bir ara (yorgunluktan) başını yere koyup uyur. Uyandığı zaman görür ki, hayvanı başını alıp gitmiştir. Her tarafta arar ve fakat bulamaz. Sonunda aç, susuz, yorgun ve bitap düşüp: 'Hayvanımın kaybolduğu yere dönüp orada ölünceye kadar uyuyayım' der.

Gelip ölüm uykusuna yatmak üzere kolunun üzerine başını koyup uzanır. Derken bir ara uyanır. Bir de ne görsün! Başı ucunda hayvanı durmaktadır, üzerinde de yiyecek ve içecekleri… '(Sonra adam sevincinin şiddetinden şaşırarak şöyle dedi: 'Ey Allah'ım, sen benim kulumsun, ben de senin Rabbinim' 
 

İşte Allah'ın, mümin kulunun tevbesinden duyduğu sevinç, kaybolan bineğine azığıyla birlikte kavuşan bu adamın sevincinden fazladır.'(Buhari, Daavat 4; Müslim, 3, (2744)

Biliyor muydunuz?

Allah’ın rahmeti tüm günahları affedecek büyüklük ve genişliktedir. Yeter ki kul, işlediği kusurun, hata ve isyanın farkına varıp pişmanlık duysun!

“Tevbe, pişmanlıktır.” Pişmanlığını arz etmek için cilalı, kafiyeli sözlere gerek yoktur. “Edebiyatla ebediyet kazanılamaz.” Yürekten gelen pişmanlık yeterlidir ve bir de en önemlisi “aynı günaha bir daha dönmemek!”


Anahtar Kelimeler:
salih
18.06.2017 17:33:51
bayanların da cuma namazını kılması farz mı hocam?

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI