Slovakyalı Budist Solomkin ile Pazar’da İslamiyet’i konuştuk.

Slovakyalı Budist Solomkin ile Pazar’da İslamiyet’i konuştuk.

YURT VE DÜNYA 23.10.2018 16:36:19 120 0
Slovakyalı Budist Solomkin ile Pazar’da İslamiyet’i konuştuk.

Haber; Ali Akyıldız

PAZAR-Slovakya’dan Eylül ayının ilk haftasında yola çıkıp,İstanbul,İzmit,Sakarya,Akçakoca,Alaplı,Ereğli,Zongudak,Karabük,Rize ve Pazar’a gelip, buradan Hopa, Gürcistan üzerinden ailesinin bulunduğu Kuzey Rusya’ya otostop ile gidecek olan, Budist Timurko Solomkin ile Pazar Belediyesinde kaçkar53.com olarak görüştük.

Flüt çalarak elde ettiği parayla yoluna devam eden ve sadece konaklama sıkıntısı yaşadığını söyleyen Solomkin ile Tercümanlığını Turizmci Ali Akyldız’ın yaptığı görüşmede ilginç açıklamalarda bulundu. Solomkin ” Yaşım 46,Slovakyalıyım. İstanbul’dan yola çıktım. Haritada Pazar ilçesini gördüm ve geldim. Sizleri tanımaktan son derece memnunum. Ben Budist’im ilgimi çektiği için Budist oldum. Tüm dinlere saygım var” dedi.

Solomkin ‘e İslam hakkındaki düşüncelerini sorduk. Verdiği Cevap ’ta “Dedem Özbek Müslümanıdır. Tacikistan’da kaldığım sürece İslam’ı tanıdım. İslam ülkelerinin bir kaçını gezdim. Radikalcıların dışında İslam güzel bir din. Hz. Muhammed İslam elçisidir. Onun metodu daima ilgimi çekmiştir. İnançlı Müslümanlara saygım vardır. Sizin bana karşı tutumunuz “tam bir Müslümanın davranışı gibi oldu” demek ki, farklılıklar insanların zihnindeki soruları da ortadan kaldırıyor” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI