Rize ve Pazarlılar Ankara'da doyasıya eğlendi

Rizeliler pazar günü Ankara Pazarlılar Derneği’nin düzenlediği kahvaltıda “Rizeliler gençleri” ile buluşuyor şöleninde bir aradaydı.

YURT VE DÜNYA 27.02.2017 11:04:51 121 1
Rize ve Pazarlılar Ankara

 Muhlamalı, kemençeli, tulumlu,horonlu kaynaşma kahvaltısında bir araya gelen Rizeliler ve  pazarlılar salona sığmadılar. Horon halkaları bahçelere taştı, Ankarayı inletti.

 İstiklal Marşı ve 1 dakikalık saygı duruşundan sonra açılış konuşması yapan dernek başkanı Selahaddin Bal 'hemşeri derneklerinin temel amacı hemşeriler arasında birliği beraberliği tesis edip sevincin ve hüznün birlikte yaşanabilmesi sağlamaktır, değerlerimizle kültürümüzle var olmalıyız, değerlerimiz örf ve adetlerimizi dilimizi lehçemizi siz sevgili gençlerle gelecek nesillere taşıyacağız. Rizeliler, Pazarlılar, Karadenizlilik unutulmaya yüz tutacak hasletler değildir. Millet olarak zor bir dönemde geçiyorken ülkemizin de hemşirelerimizin de ayrışmaya değil birleşmeye çok daha ihtiyacı vardır.' dedi ve birlik beraberlik çağrısı yaptı.

  Geniş katılımlı geçen kaynaşma kahvaltısı da Rizeliler hem hasret giderdi hem tuluma ve kemençeye doydu. 


Anahtar Kelimeler:
Poyraz vahap DEMİRDAĞ
27.02.2017 22:16:11
her organizasyonda başarı,her başarıda birlikteliği dostluğu kardeşliği pekiştiren çabalarınızı gayretinizi emeğinizi yürekten alkışlıyorum.bu nadide insanları bir araya toplayarak bu güzel etkinliği oluştumada emeği gecen bütün arkadaşlara gönülden selamlar gönderiyorum.dostluklarınız baki.mutluluğunuz daim olsun.saygılarımla...

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI