Rıdvan Şükür, Efes Ultra Maratonunda koştu.

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Antik çağda Anadolu’nun en önemli şehirlerinden Efes’in çevresinde ilk defa koşulan olan Efes Ultra Maratonu’na katıldı.

YURT VE DÜNYA 20.03.2017 07:49:26 26 0
Rıdvan Şükür, Efes Ultra Maratonunda koştu.

Efes antik kenti çevresindeki binlerce yıllık patikaları koşarak keşfeden yarışmacılardan birisi olan dağcı Rıdvan Şükür, İzmir’in Müze Kenti Selçuk’ta ilk kez düzenlenen spor ve kültür etkinliğine katıldığı için mutlu olduğunu söyledi. “Antik çağın kalbinde hazır mısın?” sloganıyla ilk kez koşulan ve Efes’in doğu kapısından start alan etkinliğin, işin başında uluslararası bir kimlik kazandığını belirtti.

Şükür, bunda emeği olan herkesi tebrik ettiğini söyledi, ayrıca Helenistik ve Roma dönemlerinin önemli kültür kenti Efes’in binlerce yıllık kültür kenti olduğunu belirtti. Finiş noktasının da Meryemana olarak seçilmesinin de anlamlı olduğunu ifade etti. İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes’in Celsus Kütüphanesinin her zaman kendisini etkilediğini dile getirdi.  Şükür, önümüzdeki yıl düzenlenecek etkinliğe fırsat bulduğu takdirde tekrar katılmak istediğini söyledi.   


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı