Kırım'da Müslümanlara Baskılar Artıyor

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da camilerde ve Müslümanlara ait evlerde polis tarafından sık sık aramalar yapılıyor ve dini eserlere el konuluyor.

YURT VE DÜNYA 19.08.2014 08:26:48 54 0
Kırım

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da polisin son haftalarda camilerde, Müslümanların evlerinde ve kütüphane, okul gibi merkezlerinde yasa dışı aramalar yaptığı bildirildi.


MÜSLÜMANLARIN EVLERİNE KANUN DIŞI ARAMALAR


Konu hakkında Kırım Müslümanları dini İdaresi basın merkezi bir açıklama yaptı. Açıklamada son haftalarda Kırım’daki Rus polisinin Rusya’da yasaklı bulunan İslami kitaplar ile sesli ve görüntülü yayınlarılar bulmak için Müslümanların işyerlerinde ve evlerinde kanun dışı aramalar yaptığı bildirildi.

Kırım Müftü yardımcısı Eider İsmailov, Kırım’da yasaklanan İslami kitaplar listesinin bulunmadığını, bunun Rusya’nın sorunu olduğunu, Kırımda satılan kitapların ise Rusya’da yasalara uygun halde basılan kitaplar olduğunu söyledi.


RİSALE-İ NUR ESERLERİNİ DE YASAKLAMIŞLARDI



Rusya Federasyonu mahkemeleri kararlarına göre yasaklı olan dini kitaplar listesinde çeşitli dinler ve mezheplerin görüşlerini içeren yaklaşık iki bin kitap bulunuyor.



Rusya bir dönem Said Nursi tarafından yazılan Risale-i Nur külliyatını ve Osman Nuri Topbaş’ın eserlerini de yasaklamış, tepkiler üzerine geri adım atmıştı

Kaynak : Dünya Bülteni  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI