İstanbul Meydanlarından Kaldırıldılar

Yıllardır İstanbul ilçelerinin meydanlarında bulunan simit satıcıları ve arabaları bazı meydanlarda artık yok. İstanbul'da Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Karaköy ve Kabataş gibi ana arterlerdeki bütün simitçiler kaldırıldı.

YURT VE DÜNYA 23.09.2014 14:46:41 128 0
İstanbul Meydanlarından Kaldırıldılar
NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALINDI

Belediye kaynakları 'rantı ortadan kaldırmak için' böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi. İstanbul'un Karaköy, Kabataş, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu gibi önemli noktalarında simitçiler kaldırıldı.


ZABITA DAİRE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Tayfun Karaali, aldıkları bu kararın gerekçesini açıkladı. Karaali, rant meselesinden bahsetti.

İstanbul Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Tayfun Karaali simit rantını dağıtmak için böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi. Karaali dubleks dairesi üstüne 5 şirketi olan simitçileri olduğunu söylerken, “Rantı temizlemek için böyle bir karar aldık. Kısa bir süre sonra gerçekten ihtiyacı olan simitçiler alanlarına geri dönecek” açıklamasını yaptı. Karaali mağdur olan simitçilere Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gereken mali desteğin de işlerine dönene kadar yapılacağını söyledi.

 Kaynak : Hürriyet  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI