İstanbul'da Pazar'ın Kurtuluşu etkinliği

PAZAR’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101.YILDÖNMÜ İSTANBUL PAZARLILAR BİRLİĞİ DERNEĞİNDE KUTLANDI..

YURT VE DÜNYA 13.03.2019 07:52:24 76 0
İstanbul

İstanbul’dan Pazar’a ,gönül köprüsü kurduk,Sevdamızın adını Derneğimize koyduk!

Dizeleri ile başlayan kutlama, güneşli havanın ve dernek merkezinde en ince detayına kadar düşünülen hazırlıkların ardından, konukların yoğun katılımı ile devam etti.

Yönetim Kurulu üyesi Talat GÜNDAY’ın sunumunu üstlendiği etkinlikte Başkan Mustafa ATAR “Kilometrelerce uzakta olmamız rağmen, hasretini her an içimizde yaşadığımız, bu ortak duygu ile bir araya gelmenin heyecanı içindeyim.

Pazarlılar Birliği Derneği 1988 yılında bu düşüncelerle kurulmuş ve bu güne başarı ile gelmiştir.Kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede emeği olan kurucu yönetim kurulu üyelerine, dönem başkanlara şükranlarımı sunarım. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet dilerim.

Bu gün örnek bir mülk olarak gösterilen İçinde bulunduğumuz dernek binamızın mülkiyetinin alınmasında katkı sunan iş adamlarımıza teşekkür eder şükranlarımı sunarım.

Verdiği desteklerle hep yanımızda olan dönemin Vali yardımcısı değerli hemşerimiz Ali Bakoğlu beye teşekkür ederim. Kadıköy Belediyesi yazı işleri müdürü merhum Tahsin HOŞATAR’ı minnetle yad eder Allah’tan rahmet dilerim.

Dönem başkanlığının ötesinde verdiği mesai ile dernek binamızın bugünkü kullanım durumuna gelmesinde göstermiş olduğu üstün gayret ve çalışmalarından dolayı başkan İbrahim KONAN ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımı sunarım.

Bu günler birlik ve beraberliğin pekiştiği özel günlerdir. Kurtuluş savaşı emperyalizme karşı verilmiş bağımsızlık mücadelemizdir. . En değerli hazinemiz olan vatan toprakları üzerinde bağımsız yaşamamızı sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Pazar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunu 101.yılı kutlu olsun. Derneğimizin 30. Kuruluş yılı kutlu olsun. Daha nice güzel günlerde buluşmak dileğiyle” ifadelerine yer verdiği konuşmasının ardından İstanbul Pazarlılar Biriliği Derneğinin 30.kuruluş yıldönümü sebebi ile 30 yılda hizmet veren dernek başkanlarına plaketleri mevcut yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

Hemşinliler Derneği Başkanı Hızır CANBAZ, Melyatderesi Derneği Başkanı Alaettin AKTEPE, Örnek köy derneği Kerim BAYRAKTUTAN bu özel günde katılımları ile etkinliğe destek verdiler.

Söz müziğe geldiğinde, Yöresel sanatçımız Zeki UÇKAN ve Cüneyt ALAZ etkinliğe katılan misafir sanatçılarımız Zihni CİHAN, Emre PEHLİVANLAR , Hızır CANBAZ sahnelerinde , Horonda İbrahim YALDIZ’lı , Tulumda Eray KARAHAN ile eşsiz bir müzik ziyafeti sunuldu. Etkinlik Tulumun memleket kokan ezgilerinde, Dostluğa uzanan horon halkasında günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

İstanbul Pazarlılar Birliği Derneği yönetim kurlu üyeleri, Başta hanımefendiler olmak üzere Bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayarak etkinliğe katılan tüm Pazar’lılara ve Pazar Sevdalılarına sonsuz teşekkürlerini sunarak, İstanbul da daha sık etkinlik gerçekleştirerek Pazar’lıları daha sık bir araya getireceklerine dair söz verdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI