İlk Kez Maç Yönetti !

İtalya' Futbol tarihinde ilk kez bir kadın hakem, başörtüsüyle maç yönetti.

YURT VE DÜNYA 18.02.2014 09:38:01 63 0
İlk Kez Maç Yönetti !
Ailesiyle birlikte uzun yıllardır İtalya'nın kuzeyindeki Cremona vilayetinde yaşayan 16 yaşındaki Faslı Chaida Sekkafi, ülkede bir tabuyu yıkmayı başardı.
İtalyan basınında yer alan haberlere göre, ailesinin karşı çıkmasından ötürü futbolcu olma hayalini gerçekleştiremeyen lise son sınıf öğrencisi Sekkafi, hakemliğe yöneldi.
Aralık ayında hakemlik kursunu başarıyla tamamlayan futbol tutkunu genç kadın, İtalyan Hakemler Birliği'nden (AIA) başörtüsüyle görev yapma izni de aldı.
 
Sekkafi'nin ilk yönettiği maç ise, Cremona'ya bağlı Pizzighettone'de Gençler Ligi'nde mücadele veren San Luigi-Cremona Stradivari karşılaşması oldu. Sekkafi, Pazar günü gerçekleştirilen karşılaşmaya, başörtüsü ve şortunun altına giydiği siyah taytıyla çıktı.
İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Cremona Hakemler Birliği Başkanı Gianmarino Marinori, bir kadın hakemin başörtülü olmasının, görevini yapmakta bir engel oluşturmadığını söyleyerek, 'Kıyafeti gayet normal. Biz ona hiçbir sorun çıkarmadan kucak açtık' dedi.   
Çiçeği burnunda hakemin annesi Squad Salhi de kızını mesleğinde desteklediğini dile getirerek, 'Hakemlik, aynı zamanda adaletli olmak da demektir. Ben kızımı adil bir insan olarak yetiştirdim ve ona güveniyorum' diye konuştu.
rizevizyon

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI