Hata düzeltildi

Gürcistan'ın Adıgan bölgesinde füze olduğu sanılarak sökülen minare yeniden yerine dikildi.

YURT VE DÜNYA 26.03.2014 14:33:40 16 0
Hata düzeltildi
Ardahan Müftülüğü elemanları tarafından Gürcistan'ın Adıgen bölgesindeki Cela köyü camisine yaptırılan minare, Gürcistan yetkililerince füze olduğu iddiasıyla sökülmüştü.

İNCELEMENİN ARDINDAN GERİ GETİRİLDİ

Caminin yanından sökülerek Başkent Tiflis'e götürülen minare, yapılan incelemelerden sonra geri getirildi. Minarenin füze olduğunu iddia ederek ayaklanan ve yıkılmasını isteyen Hristiyan Gürcülere ve papazlarına karşı direnen Müslümanlar, tutuklanmış ve para cezalarına çarptırılmıştı.

HÜKÜMET KARARIYLA YENİDEN DİKİLDİ

Başkent Tiflis'te minare ile ilgili incelemeler devam ederken, Batum Müftülüğünün de girişimleriyle minare yeniden caminin yanına getirildi. Bir müddet daha caminin yanında bekletilen minare, hükümet kararıyla yeniden yerine dikildi ve tutuklanan Müslümanlar serbest bırakılırken, alınan para cezaları da geri iade edildi. Cela köyündeki minare yerine dikilirken, köylüler Gürcü hükümete teşekkür ettiklerini belirtti. Minare taşınırken bazı kırıklar meydana geldiğini anlatan köylüler, bu kırıkların da tamir edileceği dile getirdi.

38 haneli Cela köyünün 29 hanesi Müslüman aile olduğu için caminin alt katı da Kuran kursu olarak kullanılıyor. 24 öğrencisi olduğu belirtilen Kuran kursunun cumartesi ve pazar günleri eğitim verdiği belirtildi.(Risale haber)haberler
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI