Festival için geri sayım başladı.

Bu sene 6. Şırnak'ta düzenlenecek olan Gapgenc Festivali için geri sayım basladı.

YURT VE DÜNYA 3.09.2014 22:17:05 20 0
Festival için geri sayım başladı.
Mustafa  ÇALIŞIR(Konya)
GAPGENÇ Festival; bölgesel, ulusal, uluslararası boyutta festivale katılacak gençler arasında bir diyalog geliştirilmesine yönelik platformların oluşturulmasını, farklı ülkelerden gelen farklı kültür ve tecrübelere sahip gençlerin yapılacak aktivitelerle kaynaşmasını ve gençler arasında hoşgörü kavramı hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Farklı kültürlerden gelen gençlerin farklı bakış açıları görmelerini ve gençlerin duygularını farklı bir platformda paylaşmalarını sağlamak amacıyla yola çıkılan;sırayla Mardin, Batman, Gaziantep, Siirt ve Adıyaman´da gerçeleştirilen GAP Gençlik Festivali’nin altıncısı bu yıl Şırnak´ta gerçekleştirilecektir.

Uluslararası Halkla İlişkiler Okulu öğrencisi Mustafa Çalışır 'Her Gap gençte olduğu gibi Şırnak´ta da gençlerin yaratacağı aktif, üretken ve evrensel ortamda empatiyi, paylaşabilmenin eşsiz mutluluğunu, gönüllülüğü ve işbirliğini yeniden keşfedecek olan gençler bu sayede yeni bakış açıları kazanacaklardır.

Festivalin bölgesel anlamdan öte evrensel anlamda önemi; gençlere yeni bakış açısı kazandırması, birbirleriyle fikir alışverişi içinde olmaları, iletişim ve işbirliği gibi kavramları geliştirebilmelerini sağlamasıdır. Festival; gençleri, gençlik kuruluşlarını, genç sanatçıları ve eğitmenleri bir araya getirerek; birbirlerini kültürel, sanatsal ve sosyal değerleriyle daha yakından tanımalarına, birbirleriyle bilgi ve birikimlerini paylaşmalarına olanak sağlayacaktır'dedi.






Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI