Diyabet için Adım adım Haliç’in çevresini yürüdüler.

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür ve Drama lideri, eğitim danışmanı Zafer Şarlayan toplumun en önemli sağlık sorunlarından birisi Diyabete dikkat çekmek için Haliç projesinde bir araya geldiler, sağlık için Haliç’i yürüyoruz e

YURT VE DÜNYA 23.08.2016 12:53:09 88 0
Diyabet için Adım adım Haliç’in çevresini yürüdüler.
Galata rıhtımı ve Karaköy’ü başlangıç olarak seçen ekip Perşembe pazarı sonrası Haliç tersanesi bölümünde kısmen sahilden uzak kalsa da yürüyüşlerini fırsat olduğu kadar sahilden devam ettirdiler.

Yürüyüş ekibi Halinin en güzel köşelerinden Aynalı Kavak kasrını gezdiler. Santral İstanbul’daki Enerji Müzesinde mola veren ekip, Daha sonra Eyüp istikametinde yol aldı, Eyüp’te yemek molası veren grup Pierre Loti tepesine yürüyerek çıkıp Haliç manzarası eşliğinde çaylarını yudumladılar, Eyüp sultanda dua ettiler, Eyüp meydanındaki küçük dükkanlardan hatıra tesbih aldılar.

Daha sonra yol üzerindeki Balat’ın renkli ara sokaklarında yürüyüp sosyal keşif yaptılar, Eminönü meydanında son bulan şehir içi uzun Haliç yürüyüşünü tamamlamanın mutluluğu ile kendilerini sağlıklı insanların sorunsuz yiyebildiği tatlı ile ödüllendirdiler.

Balkan gezgini Metin Çatma,  uzun Haliç yürüyüşünde gruba renk ve güç kattı, ikili ile uyum içerisinde yürüyen Metin Çatma gruba zamanı ve fırsatı olursa başka projelerde destek olabileceğini söyledi. 

Daha önce Hareketsizliğe ve obeziteye dikkat çekmek İstanbul Boğazını boydan boya yürüyen  ikili ilginç projelere imza atmaya devam ediyor..

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI