ÇAYKUR’UN EN BÜYÜK ÇAY SATIŞ MAĞAZASI TAŞLIDERE’DE HİZMETE AÇILDI

Çaykur İşletmeleri Genel Müdürlüğünün, “81 İlde 81 Çay Satış Mağaza” Projesi kapsamında 4’cu Çay Satış Mağazasını, maske, mesafe ve sağlığa uygunluk kuralları çerçevesinde Çaykur Cumhuriyet Çay fabrikasının bulunduğu,

YURT VE DÜNYA 25.11.2020 11:06:39 162 0
ÇAYKUR’UN EN BÜYÜK ÇAY SATIŞ MAĞAZASI TAŞLIDERE’DE HİZMETE AÇILDI

Çaykur İşletmeleri Genel Müdürlüğünün, “81 İlde 81 Çay Satış Mağaza” Projesi kapsamında 4’cu Çay Satış Mağazasını, maske, mesafe ve sağlığa uygunluk kuralları çerçevesinde Çaykur Cumhuriyet Çay fabrikasının bulunduğu, Gündoğdu Taşlıdere mevkiinde, Çaykur Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yusuf Ziya ALİM ve Yardımcıları tarafından Rize basının katılımıyla yapılan tanıtımın akabinde dualarla hizmete açıldı. Doğu Karadeniz bölgesinin en büyük ekonomik lokomotifi olan Çaykur’un, ‘’81 İlde 81 Çay Satış Mağazası Projesi’’ kapsamında 4. Çay satış mağazasını Cumhuriyet Çay Fabrikası önünde, Çaykur Genel Müdür Vekili ve YK Başkan Vekili Yusuf Ziya ALİM’ın katılımıyla hizmet vermeye başladı.

Haber ve Fotoğraflar: BAYRAM ALİ KAVALCI

Mağazanın açılışında Rize basınına açıklamalarda bulunan, Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkan Vekili Yusuf Ziya ALİM, “Cumhuriyet Çay Fabrikamız Çaykur’un en büyük, en köklü ve en eski fabrikalarından birisidir. Yıllardır şehrimize yurt içi ve yurt dışından gelen turistik turların ve turist kafilelerinin, çayımızın bahçeden fabrikaya üretim aşamalarını bu fabrikamızı ziyaret ederek öğrenmektedirler. Fabrikamızı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin yaş çay üretimini süreçlerini gezerek gördüğü fabrikamız girişinde çaylarımızın satışının yapıldığı küçük bir reyondan hizmet verilmekteydi. Hem marka olarak, hem de müşterilerimizin ürünlerimizi rahatlıkla seçip satın alma ve ikramımız olan bir bardak tanıtım çayımız içme imkânından yoksundular. Bu fabrikamızın önündeki mağazamızı oldukça geniş tutuk. Her yıl en çok turistin gelip ziyaret ettiği, Cumhuriyet Çay fabrikamız önündeki bu satış mağazamız, müşterilerimizin park sorunu yaşamayacağı, geniş çevresiyle ve tüm ürün çeşitlerimizin sergilendiği bir mağazamız oldu. Açtığımız her yeni mağazamız bir dünya markası olan Çaykur ismini, 100’e yakın ürün çeşitlerimizi, ürün satış ağımızı ve çay tüketicilerimizi marka değerimiz olarak bir üst seviye taşımaya devam etmektedir. Bundan da, üreticilerimiz, tüketicilerimiz ve teşekkülümüz ve markamız adına mutluluk duymaktayız. 5’cı Çay Satış Mağazamızı inşallah bu Aralık ayının sonunda komşu ilimiz Erzurum’da hizmete açmış olacağız. Yeni yılın başlarına doğru İstanbul-Sarıyer’de 6’cı satış mağazamızı ve akabinde de 7’cı satış mağazamızı başkent Ankara’da hizmete açacağız. Bu mağazalarımızda gerçekleşen çay satışlarıyla kuru çay satışlarımızda geçmiş yıllara göre önemli oranda artışlar devam etmektedir. Ayrıca çay çeşitlerimizi birçok şehrimizin geçmiş tarihini ve turisttik yelerlerinin isimlerini taşıyan çay paketleri olarak üretmeye başlamış bulunmaktayız.” şeklinde açıkladı.

Cumhuriyet çay fabrikası, Çay Satış mağazasının açılışıma, Çaykur Genel Müdür Alim’le, birlikte Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna, çok sayıda Çaykur Daire Başkanları, Çaykur Çay Fabrika Müdürleri, Çay üreticileri ve çay tüketicileri katıldılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI