BİN 660 TON KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hatay'da 45 günde bin 675 aracın denetlendiğini ve 6 milyon 700 bin lira değerinde bin 660 ton kaçak akaryakıt ele geçirildiğini bildirdi.

YURT VE DÜNYA 15.07.2014 18:50:15 20 0
 BİN 660 TON KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ
Yazıcı, Suriye sınırındaki illerde akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele konusunda kapsamlı denetim programlarının uygulamaya konulduğunu ifade etti.

Son dönemde, özellikle Suriye'deki karışıklıklar sonrasında ülkeye kaçak akaryakıt girişinin önlenmesi ve kaçakçılık yapanların tespit edilmesi amacıyla kapsamlı denetim başlattıklarını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:
'Gümrük Muhafaza, Jandarma ve Emniyet güçlerinin yanı sıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  ile Maliye Bakanlığı birim personelinden oluşturulan ekiplerle Hatay'da çeşitli stratejik noktalarda kaçak akaryakıt denetimleri başlatıldı. Başlatılan denetimler, Suriye sınırından ülkemize sokularak, yurdun diğer bölgelerine nakledilmek istenen kaçak akaryakıta yönelik son derece etkili bir önlem oldu. Müşterek denetimlerin sürdürüldüğü Hatay'da 45 günlük dönemde, bin 675 araç denetime tabi tutularak 6 milyon 700 bin lira değerinde, bin 660 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi ve failler hakkında yasal işlem başlatıldı, ayrıca 5,3 milyon lira vergi cezası kesildi.'

Bakan Yazıcı, söz konusu denetimlerin kurumlararası işbirliği açısından etkili ve verimli bir örnek olduğunu vurgulayarak, Hatay'da başlatılan uygulamayı, Gaziantep, Adana, Mersin, Kilis, Niğde ve Osmaniye gibi çevre illeri kapsayacak şekilde yaygınlaştırma kararı aldıklarını bildirdi.

Bakanlık olarak, her türlü kaçakçılıkla mücadeleyi etkin şekilde sürdüreceklerini belirten Yazıcı, vatandaşlara 'ALO 136' Gümrük Muhafaza ihbar hattı ile '156 Jandarma İmdat ' ve '155 Polis İmdat ' hatlarına bildirimde bulunarak bu mücadeleye destek olmaları çağrısında bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI