ANKARA’DAKİ “ RİZE GRUBU” 111.KERE BULUŞTU

ANKARA’DAKİ “ RİZE GRUBU” 111.KERE BULUŞTU

YURT VE DÜNYA 6.10.2018 10:10:38 161 0
ANKARA’DAKİ “ RİZE GRUBU” 111.KERE BULUŞTU

21 Nisan 2010 Çarşamba günü Ankara’da ikamet eden yirmidört Rizeli bürokrat ile başlayan hemşehri birlikteliğinde yüzonbirinci buluşma gerçekleşti

Rize ortak paydası altında sekiz yılı aşkın bir süredir her ayın ilk Çarşamba günü toplanılan bu yemekli buluşmalarda amaç; hemşehrilerin tanışması, kaynaşması, hasbıhal olmasıdır. Ayda bir kerede olsa resmiyetten sıyrılarak selamlaşmak, tokalaşmak, kucaklaşmak; zaman zaman başta Rize olmak üzere memleket meselelerini istişare edip çözüm yolları aramak yine buluşmaların amacını oluşturmuştur.

“Buluşma salonuna geçiyoruz, lütfen unvanlarınızı çıkışta almak üzere vestiyere bırakınız” şiari ile başlayan “Rize Grubu” buluşmalarında zaman zaman değişik illerden misafir olarak katılanlarda olmaktadır.

İLBANK tesislerinde “Rize Grubu” olarak Rize’ye sevdalı yüreklerin hasretini Ankara’da buluşturan yüzonbir inci buluşma ya Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yıldız SEFERİNOĞLU, Hakim Ayşen BAL GÜL mısafir olarak katıldı.

111. Buluşmada Ombudsman Saadettin KALKAN’ın ombudsmanlık konusunda katılanları bilgilendirdi. Ayrıca Ankara Ünv.Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan KUMBASAR Doktorlara yapılan şiddet konusuna dikkat çekti.

Toplantıya; Prf.Dr. Nurettin PARILTI,Prf.Dr. Münir DEMİRCİ, Prf.Dr. Osman YILMAZ, Prf.Dr. Mahmut YÜKSEL, Prf.Dr. Ali DİŞLİ , Prf.Dr. Ercüment ÇOLAK ,Hakimler ; Yusuf ŞAHİN, İbrahim ŞAHİN ,Osman KABA, Hızır Erol ERDEM, Zeki YILDIRIM,KYK Genel Müdürü Recep Ali ER , TBMM Milletvekiline Hizmet D.Başkanı Ahmet YURTMAN, TBMM.Bilgi İşlem Müd.Yrd. Turan TOPÇAM, Adalet Bakanlığı Müşaviri Mehmet ŞAMLIOĞLU, Altındağ Kaymakamı Erol KARAÖMEROĞLU, İller Bankası Genel Müd. Yrd. Ender Aykut YILMAZ, İller Bankası Yön. Krl Üyesi Mehmet YEREBAKAN ,Havelsan Yön.Krl Başk.Fethi AZAKLI TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişi Erkan HACIFAZLIOĞLU, Gümrük Bakanlığı Strateji Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU, MEB.Strateji Başkanlığı Daire Başkanı Fazlı SARI,Sayıştay Grup Başkanları Abdullah KESKİN, Mehmet BOZKURT TRT Prödüktör Süleyman SOL, Ankara BB EGO Strateji Daire Başkanı Faruk AKÇAY,İş adamı Yakup KÖROĞLU,Çankaya İlçe MEM Şb Müd. Abdullah SÜSLÜ,Türkiye Hentbol Fed. Gen. Sek. Mutlu KADİOĞLU, MEB Müfettişi Öner ÇALIŞKAN’ında bulunduğu çok sayıda Rizeli bürokrat katıldı.

Yaklaşık sekiz yıl önce 24 kişi ile başlayan bu birliktelik şu an 124 kişiye ulaşmıştır. Ankara’daki Rizeli bürokratların bu sıcak buluşma ortamı;birlik,bereberliği güçlendirdiği,bilgi birikimi ve tecrübelerin paylaşılmasına ortam hazırladığı yönüyle de “Rize Grubu” buluşmaları her türlü övgüyü fazlasıyla hak etmektedir.

doğduğumuz yere  yere bağlılığımız,doyduğumuz yerdeki dayanışmamızla güçlenmektedir. Bu dayanışma Rize Grubu’nun muhteşem organizasyonu ile vücut bulmaktadır”.Rizeli olmanın ayrıcaliği yaşanılan geleneksel “Rize Grubu”buluşmalarında ortak anlayış ;Bu birlikteliğin aynı duygularla nice buluşmalara vesile olmasidir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI