Zorlu Yarışmada dereceye girenlere kupalar verildi.

Artvin’in Yusufeli İlçesinde Geleneksel Derekapı Etkinlikleri içerisinde yer alan ve üç gün devam eden Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak yarışmaları sona erdi.

YÖREDEN HABER 25.04.2016 11:33:35 28 0
Zorlu Yarışmada dereceye girenlere kupalar verildi.
15 takım ve 200’e yakın sporcunun Barhal Çayı Kano parkurunda karlarının erimesiyle suların taşkın derecesinde yükseldiği buz gibi suda, kıran, kırana bütün takımların maharetlerini sergilediği yarışmalarda, açık yaş erkekler kategorisinde Yusufeli Belediyesi Spor kulübü şampiyonanın birincisi, Çaykur Spor Kulübü takımı Şampiyonanın ikincisi ve bir diğer Rize Rafting takımı olan, Rize Belediyesi Şampiyonanın üçüncüsü oldu.

Şampiyonanın bir diğer önemli yarışması olan U 23 kategorisinde, Rize Su Sporları Kulübü birinci, Ardeşen Belediyesi ikinci ve Yusufeli Turizm Doğa Su Sporları Kulübü üçüncü oldu.

Şampiyonanın U 19 kategorisinde; Çaykur Rize Spor birinci olurken, Rize Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Çaykur Spor Kulübü takımı üçüncü oldu. Şampiyonada, açık yaş bayanlarda; Beyazsu Spor Kulübü birinciliği, İstanbul Deniz Kızı 1 Spor Kulübü ikinciliği ve Ektremeturk spor takımı ise üçüncülük kupasını aldı.

Yusufeli Kano parkurunda gerçekleştirilen şampiyonanın ödül ve kapanış töreni, Yusufeli Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve şampiyonluk kupaları, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Rafting Federasyonu As Başkanı Fikret Yardımcı, Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Latif Onur Koşu, İlçe Emniyet Amiri Emrah Kocatepe, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Bahattin Yetim ve Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akıllı tarafından verdi.

Madalya töreni protokol konuşmalarında, Yusufeli Kaymakamı Ömer Derci ve Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, üç gün devam eden yarışmalar boyunca Yusufeli halkına ve yarışmalara katılan sporculara, görevlilere velhasıl herkese binlerce sıcak çay ikramında bulunan, Çaykur tanıtım ve tadım aracını Yusufeli’ne göndererek bu önemli hizmetin verilmesi nedeniyle, Eski Çevre Bakanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na tebrik ve teşekkürlerini ilettiler.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-YUSUFELİ
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI