Ziraat Odası Başkanı İnce’den açıklamalar

Bundan birkaç gün önce Doğan Başaran 'ın sunduğu 'NE YAPILMALI' Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa bilimleri Fakültesinde gerçekleşen programda 'ÇAY TARIMI' 03.01.2016 Pazar(bugün ) Çiftçi TV de canlı yayında tartışıld?

YÖREDEN HABER 3.01.2016 15:46:44 105 1
Ziraat Odası Başkanı İnce’den açıklamalar
Bu programda, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce “Üretici Açısından Çay’ın Durumu” konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu.
TOPRAK ANALİZİ
İnce; Giresun’dan Artvine kadar toprak analizi sadece Pazar Ziraat Odası Başkanlığınca yapılmaktadır. Bunu ücret almadan yapıyoruz. Bize toprak numunesi getirildiğinde analizlerini sağlıklı bir şekilde yapmaktayız.

EĞİTİM PROJELERİ
‘Arkadaşlarıma katılıyorum.Biz de Ziraat Odası olarak Eğitim Proğramları yapıyoruz.Beş ve On kişiyi geçmiyor.Avrupa Birliği Projesi hazırladık.2 milyar para vermemize rağmen yinede istediğimiz verimi alamadık.2016 yılı için İşkur ile çalışmalarımız var.Eğitim konusuna önem vereceğiz.Bununla ilgili gelişmeleri Fakültemiz ile birlikte yapacağız.
KİMYASAL GÜBRE
‘Bu konuna Çaykur tarafından yapılacak olan çalışmalara tam destek vereceğiz.
ÜRETİCİ BİRLİKLERİ
‘Bir arkadaşımız üretici birliklerinden bahsetti.Ziraat odaları Türkiye’de 4 milyon üyesi bulunan en büyük çiftçi kuruluşudur.Çiftçi arkadaşlarımız tarafından Pazar’da çok güzel bir kuruluş var.Bizde birlikte çalışıyoruz.6 Personel,3 Ziraat Mühendisi ile bu işi götürüyoruz.Hiçbir çiftçi arkadaşımızın sorunu havada kalmıyor.Sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.
GÜBRE SATIŞLARI
‘Oda olarak bin ton gübre satışı gerçekleştiriyoruz.Bize her gelen istediği miktarda gübre alamıyor.Zaten vermiyoruz.Bölümüne 100 veya 150 kğ veriyoruz.150 Kg vermemizin nedeni kaçak çay piyasada çok 75’i normal,diğerini de kaçak hesap edip 150 kg veriyoruz.Bazı kuruluşlar veriyor biz onlara karşıyız.Politikamız kesinlikle fazla gübre kullandırmamaktır.
ÖĞRENCİLERE
‘Bu işi sevmeniz gerekiyor.Başarmak için de bu mesleğe inanmanız ve en önemlisi yabancı dil mutlaka bilmeniz ve öğrenmeniz gerekir “

kaçkar53.com paylaşan: abuzun
Anahtar Kelimeler:
Rami sumer
3.01.2016 17:32:42
Peki bu gübre nekadar fayda veriyor öteki gubreler gibi verim sagliyormu bunu kimler denedi bilmemiz gerekiyor.eğer denemek için ücretsiz veriliyormu teşekkürler

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI