ZERDECİ’NİN ANİ VEFATI HERKESİ ÜZDÜ

Rize’nin tanınmış sevilen eski esnaflarından Hacı Ahmet Zerdeci’nin geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu ani vefatı Rize’de üzüntüye neden oldu.

YÖREDEN HABER 29.12.2018 19:03:05 70 0
ZERDECİ’NİN ANİ VEFATI HERKESİ ÜZDÜ

RİZE- Kale Mahallesindeki evinde geçirmiş olduğu kalp krizi sonucunda kaldırıldığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm tıbbı müdahalelere rağmen vefatı, Rizeli esnafları ve sevenlerini bir hayli üzdü.

Yıllardır gönüllü olarak, Kale camisi ve Rize kalesi ile ilgi hizmetler noktasında duyarlılığı ile tanınan 5 çocuk babası Hacı Ahmet Zerdeci’nin vefatı ile ilgili üzüntülerini dile getiren, Kale Camii İmam Hatibi A. Kadir Kara hoca, “Hacı Ahmet abimiz 30 yıla yaklaşan camimizin gönüllü, fedakâr, vefakâr camimize yıllardır maddi ve manevi desteğiyle mutemetlik görevini yürüten ve yıllarca bizlere yardımcı olan kıymetli bir büyüğümüzdü. Camii cemaatimiz olarak namaz vakitlerine karşı hassasiyeti, camimiz ve tarihi Rize Kalemize hizmet noktasındaki duyarlılığı Rize esnafımız, Kale mahallesi halkımız, devlet yöneticilerimiz ve Kale cemaatimiz tarafından iyi bilenmektedir. Çok belirgin olmamasına rağmen anı gelişen rahatsızlığı sonucu, Allah’ın takdiri ile hakkın rahmetine kavuşması bizleri derinden üzmüştür. Acılı ailesine, cemaatimize taziyelerimizle, Allah tan sabrı cemiller diliyoruz. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Başımız sağ olsun. ” diye konuştu.

Rize’nin tanınmış esnaflarından hacı Ahmet Zerdeci’nin cenazesi 30 Aralık Pazar günü öğlen namazı sonrası Rize Yeni Orta Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından, Kaledeki aile mezarlığına defnedilecektir.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI