Yüzü aşkın Çevre Aktivistine Yeşil yolu anlattık.

İkizdere’de başlayan faaliyet Büyük yayla Çağrankaya yaylası ve Aşağı yaylada konaklama ve İkizdere’ye intikalle saha faaliyeti tamamlanmış oldu.

YÖREDEN HABER 3.03.2016 12:04:13 141 2
Yüzü aşkın Çevre Aktivistine Yeşil yolu anlattık.
Yeşil yol da demek istemiyorum çünkü, yeşil yol derken sanki çevreci gurupları eyleme davet eden alaycı ifade gibi geliyor bana,

2012 yılında dönemin proje koordinatörü Rize milletvekili Sn. Nusret Bayraktar, ilk bu ismi telaffuz ettiğinde de aynı tepkimle uyarımı de yapmıştım. 

Bu isim çevrecileri kışkırtır dedim; ama ismin değiştirilmesine mani olamamıştım.
 
Neyse konumuz bu değil, uyarımız dikkate alınmamış olsa da, isimlendirme geçmişte bir hata olarak yerini almış oldu böylece.
 
Bir avuç yürekli gönüllüler, 26. 27. 28 Şubatta İkizdere ilçemizde güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Türkiye’nin dört bir yanından doğa sever insanları İkizdere’ye davet ettiler ve yürekleriyle Kaçkar dağlarına yürüttüler.
 
İkizdere’de başlayan faaliyet Büyük yayla Çağrankaya yaylası ve Aşağı yaylada konaklama ve İkizdere’ye intikalle saha faaliyeti tamamlanmış oldu.
 
Ve Ridos Otelde, salon etkinlikleri dizisin de yer alan fotoğraf sunumu ve bilgilendirme panelinde ilimiz turizm potansiyeli ve “yeşil yol” Pardon, Turizm yolu bilgilendirme sunumunda 100. aşkın çevre bilinci yüksek ulusal boyutta bir gurupla önce projenin anlatılamayanları anlatıldı ve soru cevap şeklinde proje tartışıldı.
 
*Bu projenin çevreye tahribatının değil de, geçmişe dönük verilmiş tahribatların giderilmesinin amaçlandığını anlattık.
 
-Yaylalarda var olan 2.250 km yolun toplamda 65 km açılacak yeni bağlantı yolla kayda değer büyük bir kısmın devre dışı kalacağını anlattık.
 
Kayıtsızlığı giderecek var olan ekonomi potansiyelin denetlenerek kayıt altına alınmasının gerçekleşeceğini anlattık. 
 
-Özlük hakları teslim edilmemiş olan bölge halkının kayyumdan yani geçmişten gelen haklarının iadesi için yollar açılacağını ve bu mücadelenin verileceğini anlattık.
 
Yakın geçmişte ekolojik ve de otantik dokudan kaybettiklerimizi geri kazanmak için yeni imkanların açılacağını anlattık.
 
-Açılan yeni yollar ve yayla mimarisine ait olamayan yapı malzemeleri ve katlı beton binalardan kurtulmanın yolu açılacağını anlattık.
 
1995 / 2015 döneminde bölgeye verilen tahribat eğer bu hızla devam ederse 2025 yılında bölgenin potansiyelin tümüne yakın bölümünü kaybedeceğimizi anlattık. Vs. Vs. bölgede var olan tüm sıkıntıları tartıştık.
 
Turizm yolu sadece yüksek standartlı bir yayla yolu değil, bölgedeki oluşan ve geçmişten gelen sorunlara neşter vuracak bir proje olduğunu anlattık.
 
Sonuç mu, ?
*Katılımcılar.
Bizlere bu konuda bilgi aktarımı yapmayan yetkileri ve kamuoyunu bilgilendirmeyen sorumluları bilgi yoksunluğuyla suçlanmasıyla eleştirilerle sunum 1 saat 15 dk. sürenin ardından fikir birliğiyle tamamlandı.
 
400 aşkın çevreye duyarlı ulusal boyutta Aktivisti bölgeye toplayan.

Bu dönemin bölgemizdeki en güzel organizasyonunu gerçekleştiren, sadece dağ ve yayla etkinliği değil, günümüze yakışır olan.
 
Ve diğer benzeri etkinliklerde de olması gereken salon etkinlikleriyle modern ve gelenekseli bir çatı altına toplayan bu güzel faaliyet için,

Sn. Hakan Karagöz, Sn. Hasan Kuy, Sn. Ali Rıza Coşkun ve desteğini esirgemeyen Belediye BŞK. Sn. Hasan Kösoğlu’na çok çok teşekkürler.
 
2017 yılında daha güzelinde buluşmak dileğiyle, İyi ki varsınız. 
 

Emin Kanbur

2009 2014 dönemi İl Genel Meclis Üyesi. Turizm kon. Bşk.
    

Anahtar Kelimeler:
DİLEK
5.03.2016 22:00:50
ben doğa sever biri olarak yürüyüşe katildim. yeşil ( turizm ) yolunu desteklemek için değil. güzel dir yada değil bilemem. iyiyse olur ya da olmaz.

DOĞA SEVER
5.03.2016 22:02:24
yorumlar yayinlanmiyor ki :) editör, çok değerli arkadaşım yorumlarda dikkat edilmesi gerekenlere biraz hassasiyet gösteriyoruz. siz doğa severin mutlaka güzel yorumu olduğunu düşünüyorum.belki gelmemiş veya gözden kaçmış olabilir.tekrar atarsan koyarız.saygılarıma

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI