Yüzde 71'i Tamamlandı

Rize Artvin Havalimanı son durum, Rize Artvin Havalimanı ne zaman bitecek?

YÖREDEN HABER 29.06.2020 14:13:28 21 0
Yüzde 71

PAZAR-Türkiye'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen 2'nci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı'nda altyapı çalışmalarının yüzde 71'i tamamlandı.

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy’de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, 766 hektarlık alanda projelendirilen Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektarlık alanda 88,5 milyon ton taş kullanılacak.

Tamamlandıktan sonra Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusu üzerine inşa edilen 2'nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda mendireğin iç alanı yaklaşık 2 milyon metrekare olacak ve toplam 2 milyon 400 bin metrekarelik deniz dolgusu yapılacak.

Rize-Artvin Havalimanı 3 kilometre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde piste sahip olacak. Projede altyapı çalışmalarının yaklaşık olarak yüzde 71'i tamamlanırken, üst yapı için de çalışmalar sürüyor. Bölgeden izlerin yer alacağı havalimanının kulesi de çay bardağı şeklinde inşa edilecek.

Rize-Artvin havalimanı projesinde resmi bitiş tarihi olarak Ocak 2022 gösteriliyor.

Bölgede yaşayanlar havalimanının tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor

Havalimanının yapıldığı mevki olan Yeşilköy’de ikamet eden doğa fotoğrafçısı Engin Tavlı (42), inşaatın başladığı 3 yıl öncesinden bu yana her ay çalışmalarla ilgili görüntü çekerek, arşivlediğini belirtti.

Tavlı, 'Doğa fotoğraflarım birçok ünlü dergide yayınlandı. Ayrıca her gittiğim bölgenin görüntülerini de çekiyorum. İkamet ettiğim Yeşilköy’de havalimanının temelinin atıldığı tarihten bu yana muntazaman her ay çalışmaları bir yandan fotoğrafını çekip, diğer yandan ise görüntü alarak saklıyorum. Yıllar sonra gelecek kuşaklara hatıra bırakacağım. Yapımında emeği geçenlere başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İkiztepe Mahallesi sakinlerinden Mustafa Veyisoğlu (77) havalimanını sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, 'Mahallemizin en yaşlısı benim. Hemen arazimizin bitişiğinde, yolumuzun kenarında yapılıyor. Çok memnunum. Evden çıkıp uçağa binmek için 5 dakikalık yaya yolumuz var. Oradan da İstanbul'a uçarız. Ömrümüz vefa ederse bunu da göreceğiz. Emeği geçenlere, özellikle cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ercan Tuhan(54) ise “İkiztepe Mahallesinde Havalimanına en yakın ben oturuyorum. Havalimanının buraya yapılmasından dolayı çok mutluyum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bir an evvel bitmesini istiyorum” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı