Yusuf Ziya Alim:Kampanyanın 3 gününü değerlendir.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize’nin Pazar ilçesinde ilk olarak Taşlıdere Çay Fabrikasını ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 19.05.2021 18:46:47 33 0
Yusuf Ziya Alim:Kampanyanın 3 gününü değerlendir.

PAZAR-ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize’nin Pazar ilçesinde ilk olarak Taşlıdere Çay Fabrikasını ziyaret etti.

Alim, ardından ise Pazar Mahallesinde Çay tarlasına girerek, yeni sürgün ÇAY toplamasına katıldı.

Genel Müdür Yusuf Ziya Alim,Pazar ilçesinde basına Yaş Çay alımlarının başladığı 3 günlük periyodunda neler yaşandığını açıkladı.

Çay toplama anlamında değerlendirdiğimizde en güzel çay toplama günü bugün diyerek sözlerine başlayan Alim, “Şu anda çay çok güzel taze tam toplama zamanı herkesin tarlaya girmesi gerekir. Bu sene sloganımız “KALİTE” olmazsa olmazımızdır” dedi.

1. gün bin tonun üzerinde çay aldıklarını, şuana kadar 2 günde 5 bin ton çay mubayaa ettiklerini, bugün de 500-600 ton alacaklarını ifade eden Alim, “Kota koymamızın nedeni aldığımız çayları işleyebilmeliyiz diyedir. Alıp ta yakmak çürütmek, biz Karadenizlilere yakışmaz. Bu anlamda kalite için ot, çöp yaprak olmadan çay toplamalıyız” diye konuştu.

Bugüne kadar uğradığımız her yerde Kemalpaşa’nın Kazımiye ve Şanlı Alım yerlerinde orada üreticilerimizler görüştük. Geçen yılda aynı yerlere gitmiştik. Hepsi memnun tabi fiyattan da memnunlar. Çay sezonu başlayınca bir şenlik havasında geçiyor. Yabancı işçilerin az hatta hiç olmadığından herkes kendi çayını ailesiyle birlikte topluyor. Bu şekilde yurt dışına çıkacak olan büyük miktardaki paralarda kendilerine kalıyor. Çay bizim için olmazsa olmazdır. Bölge için bir velinimettir, yağmurda çamurda her zaman toplayabiliriz. Saklama derdi ve sıkıntısı da yok. Herkes tarlada satabildiği kadar topluyor” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı