YÜRÜYÜŞ YOLU YENİ BİR PEYZAJ ÇALIŞMASI İLE ŞEKİLLENİYOR..

YÜRÜYÜŞ YOLU YENİ BİR PEYZAJ ÇALIŞMASI İLE ŞEKİLLENİYOR..

YÖREDEN HABER 4.05.2019 11:43:23 29 0
YÜRÜYÜŞ YOLU YENİ BİR PEYZAJ ÇALIŞMASI İLE ŞEKİLLENİYOR..

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Mençuna Şelalesi yol güzergahı yeni bir proje ile yayalar için daha yürünür ve dinlenir hale getiriliyor..

Arhavi Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından hazırlanan proje Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) finansmanı ile DOKA tarafından yürütülecek.

Konu ile ilgili bilgilendirme İlçe Kaymakamı Hasan Ongu başkanlığında Arhavi Halk Eğitimi Merkezi Salonun da yapıldı. Toplantıya Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri, İl meclis üyeleri, Arhavi Turizm Derneği, merkez ve köy muhtarları ve vatandaşlar katıldılar .

Bilgilendirme Turizm Yüksek Okulu tarafından yapıldı.

Proje kapsamında Mençuna Şelalesi yürüyüş yolu çevreye duyarlı ve doğal ortamına uygun olarak, ahşap korkuluklar, ahşap-doğal taş yol ve merdivenler, seyir terasları, küçük banklar, kütük piknik masalar, kamelyalar, küçük köprüler, tabelalar ve ahşap çöp kovaları ile düzenlenerek ziyaretçilerin hizmetine sunulacak.

Yetkililer bu uygulamanın Arhavi’nin turizm potansiyelini harekete geçirerek yöredeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacağını belirterek; proje ile amaçlananın Mençuna Şelalesi yürüyüş yolu güzergahının peyzajı yapılarak tarihi ve doğal potansiyelinin harekete geçirilmesine, sürdürülebilir turizm alt yapısının geliştirilmesine ve bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesine katkıda bulunacağını belirttiler..


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı