Yılın Valiliği” ödülü Artvin Valiliğine, “Yılın İlçesi” ise Şavşat’a layık görüldü

Yılın Valiliği” ödülü Artvin Valiliğine, “Yılın İlçesi” ise Şavşat’a layık görüldü

YÖREDEN HABER 20.07.2018 14:50:05 6 0
Yılın Valiliği” ödülü Artvin Valiliğine, “Yılın İlçesi” ise Şavşat’a layık görüldü

Şehir Ödülleri 2018'de Artvin'e çifte ödül

Hayati Akbaş

ARTVİN-Yaşayan Şehirler Platformu'nun bu yıl ikincisini düzenlediği Şehir Ödülleri Türkiye 2018, İzmir'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Artvin Valiliği “Yılın Valiliği’, Şavşat ilçesi ise ‘Yılın İlçesi’ ödülüne layık görüldü.

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu işbirliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nın destekleriyle hazırlanan 'Şehir Ödülleri Türkiye 2018 ödül töreni, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Şehir Ödülleri, ticari kaygı ve kar amacı güdülmeden, şehirlerimizin geleceğine ışık tutmak, ülkemizdeki başarılı, toplumsal fayda odaklı, projeler, uygulamalar ile uygulayıcıları desteklemek ve örnek göstermek amacıyla, tarafsızlık, adalet ve hakkaniyet ölçüleri temel alınarak düzenleniyor.

Şehir Ödülleri’ “Umut Işığı Ödülü”, “Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller” ile Özel Ödüller olmak üzere 3 ana temadan oluştu.

Yerel yönetimlerden, özel kuruluşlara, kalkınma ajanslarından üniversitelere kadar birçok farklı alanda şehrine katkı sağlayan, yerelden kalkınma yaratan şehir paydaşları değerlendirildi. Yoğun başvuru süreci sonunda Türkiye'nin farklı bölgelerinden kurum ve kuruluşlar seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesi ile ödül aldı.

-Yılın Valiliği ödülü “Artvin Valiliğine”

Şehir Ödülleri Türkiye Umut Işığı Ödüller kategorisindeki “Yılın Valiliği” ödülüne Artvin Valiliği layık görüldü. Ödülü Artvin Valisi Ömer Doğanay adına Vali Yardımcısı Arif Oltulu’ya verildi.

-Sosyal Sorumluluk Projeleri ile yaşama dokunuldu

Artvin Valiliği tarafından gerçekleştirilen destek programları ve kurumsal/özel finansmanlar kapsamında şehrimizde çevre ile uyum, sosyal sorumluluk, kültürel değerlerin yaşatılması, ekonomi, spor, sağlık ve yaşama dokunuş yönetim anlayışı ile birçok proje özellikle son iki yıl içerisinde hayata geçirilmiştir.

Özellikle sosyal sorumluk projesi kapsamında “Engelsiz Bir Dünya İçin Ses Ver” projesi ile engelli kardeşlerimize sunulan imkan ve hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesi başta olmak üzere “Hayata Dokunun”, Yaşamın Sesine Ellerinizle Dokunun”, “Kardeşlik Projesi”, “Başımızın Üzerinden Göçen Kanatlar Projesi”, Yeşili Sev, Doğayı Koru” ve “7 Bölge ve 7 İklim Aşıklar ve Şairler Şöleni” gibi bir çok anlamlı projeyi hayata geçirildi.

-Yılın ilçesi ise sakin şehir unvanlı Şavşat ilçesi oldu

“Yılın İlçesi” ise Türkiye’nin Sakin Şehir unvanlı Şavşat ilçesi seçildi. Şavşat ilçesi adına ödülü Şavşat Belediye Başkanı Mehmet Sinan Öztrürk’e verildi.

Ödül törenine, Türkiye’nin çeşitli ilerinden vali yardımcıları, kaymakamlar, il ve ilçe belediye başkanları, akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI