Yeşilay'dan Rize Valisi Yazıcı'ya ziyaret

Bu ayın başlangıcında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden, Rize Valiliği görevine atanan Sayın Vali Ersin Yazıcı'ya, Rize'de hizmet veren çeşitli sivil toplum örgütlerinin ziyaretleri devam ediyor.

YÖREDEN HABER 24.06.2014 20:20:04 15 0
Yeşilay
Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın bu seferki ziyaretçileri, Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi, gazeteci-yazar B.Ali Kavalcı ve Yeşilay Rize Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri A.Kadir Kara, Mehmet Akif Çakmakçı'dan oluştu. Yeşilay Rize Temsilcisi Kavalcı ve Yönetim kururlu üyeleri Vali Yazıcı'yı tebrik ederek, çalışmalarında başarılarının devamını dilediler.

Yeşilay'ın Rize'de yapmış olduğu çalışma faaliyetleriyle ilgili, Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı'ya çeşitli sorular sorarak bilgi alan, Rize Valisi Ersin YAZICI; 'İnsan sağlığını ve yaşadığımız çevreyi tehdit eden ve geleceğimiz olan başta gençlerimiz olmak üzere her türlü zararlı uyuşturucu maddelerden korunmak, bağımlılıkla mücadele etmek devletimizin ve birey olarak ta hepimizin önemli görevleri arasındadır. Daha önce ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde yapmış olduğum görevlerimde, kamu kurum ve kuruluşlarımız olarak Yeşilay'la işbirliği içerisinde bağımlılıklarla mücadele amaçlı çalışmalar yaparak, her zaman Yeşilay'ımıza destek olduk. Rize'mizde de, çeşitli zararlı alışkanlıklara müptela olanlara karşı önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmalarını hep birlikte yürüteceğiz. Ve Yeşilay'ının bu hayırlı faaliyetlerine destek olmaya devam edeceğiz. 2020 yılında, kuruluşunun ikinci yüzyılına girecek ollan Yeşilay'ın bağımlılıklarla mücadelede Türkiye'yi örnek ve lider bir ülke yapan ve misyonunu yurt dışına kadar taşıyan, Başta, Yeşilay Genel Başkanı sn. Prof. Dr. Karaman ve ekibini, Rize'de Gönüllülük duygusuyla yıllardır yapmış olduğunuz bu önemli faaliyetlerden dolayı sizleri tebrik ediyorum.' dedi. Yeşilay Temsilcisi Kavalcı, ziyaret sonunda Rize Valisi sn. Ersin Yazıcı'nın yakasına Yeşilay rozeti takarak, Yeşilay'ın aylık yayınlanan sağlık, kültür ve sanat dergisini hediye etti.

Rize'nin Yeni Valisi Ersin YAZICI kimdir?
1969 yılında Düzce Gümüşova’da doğan Ersin YAZICI, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldu. 1992 yılında Kaymakam olarak meslek hayatına başladı. İngiltere’de staj yaptı. 1995-1997 yılları arasında Burdur Karamanlı Kaymakamlığı, 1997-1999 Artvin Ardanuç Kaymakamlığı, 1999-2001 Muş Vali Yardımcılığı, 2001-2003 Nevşehir Vali Yardımcılığı, 2003-2005 İçişleri Bakanlığı İdari Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı, 2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı, 2007-2009 yılları arasında da İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, 2009-2014 yılları arasında da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2014 yılında Kocaeli Üniversitesinde 'Yönetim Bilimleri' konulu Yüksek Lisansını tamamladı. 2014/6366 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile atandığı Rize Valiliği görevine 02.06.2014 tarihinde başlamıştır. Evli ve 4 çocuk babası olan YAZICI iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI