Yazıcı Trabzon'da konuştu

BAKAN YAZICI: ”TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR”

YÖREDEN HABER 23.07.2014 15:47:50 22 0
Yazıcı Trabzon
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinde AK Partili belediyelerin uzmanlaşmış olduğunu vurgulayarak, 'Yaptığımız çalışmalar vatandaşlarımız tarafından takdir görüyor. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarımız aralıksız sürüyor' ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, emniyet bünyesinde son yapılan operasyonlarla ilgili sorusunu üzerine Yazıcı, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'En üstün güç hukuk ve adalettir. Herkes yaptığının, yapmadığının hesabını hukuk ölçülerinin içinde vermek durumundadır. Bu soruşturmalar ve soruşturmalara bağlı gözetim altına almalar da mutlaka hukuka uygun olarak yapılır, yapılıyor. Dolayısıyla hukuka uygun yapılan işlemlerle alakalı benim şu aşamada yapacağım bir değerlendirme yok ama süreçlerde yanlış yapanlar varsa elbette hukukun önünde yanlışlarının hesabını vereceklerdir. Dolayısıyla buradaki çalışmanın hedefi, herkesin hukukun ölçülerinin içinde kalıp kalmadığının belirlenmesi, hukukun ölçüleri içerisinde kalmamışsa kalmadığı eylemin cezasına, yaptırımına, yargı önünde müstahak olduğu yaptırıma uğramasıdır. Çok doğal süreçler bunlar.'


Bakan Yazıcı, gözetim altına almaların asla keyfi yapılamayacağını ifade ederek, 'Gözetim altına alınanlarla ilgili gerek kolluğun gerek savcılığın elinde derlenmiş toparlanmış, hazırlık aşamasıyla bağlantılı kanıtlar mutlaka var ki gözetim altına alınma gerekmiş. Yoksa durup dururken 'şu insanları gözetim altına alalım da bunlara bir bakalım ne yapmışlar ne etmişler, bunlara soralım' diye gözaltı prosedürü olmaz. Yapılan süreçleri, işlemleri sükunetle ve suhuletle beklemek durumundayız. İnşallah hayırlı olur' diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Gümrükçüoğlu, Bakan Yazıcı'ya telkariden yapılan tabak hediye etti.

Bakan Yazıcı daha sonra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.
Hayati Yazıcı(Gümrük ve Ticaret Bakanı)
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI