Yazıcı 'Kitap okumak boş zaman işi değildir'.

Vali Ersin Yazıcı okul ziyaretlerine Gündoğdu 29 Ekim Ortaokulu ile devam etti.

YÖREDEN HABER 16.03.2016 08:05:25 28 0
Yazıcı
Gündoğdu 29 Ekim Ortaokulunda incelemelerde bulunan Vali Yazıcı öğretmenlerle toplantı yaparak hem görüş alışverişinde bulundu hem de talep ve isteklerini dinledi. Daha sonra 8.sınıf öğrencileriyle birlikte kitap okuma saatine katılarak, öğrencilere kitap okumanın öneminden bahsetti.

Ziyaret ettiği okullarda, okul müdürleri ve öğretmenlerle RENK Projesi ile eğitim sorunlarını değerlendiren Vali Ersin Yazıcı, 'Bizim ziyaretlerimizin amacı, çocuklarımızı daha iyi nasıl eğitebiliriz sorusuna cevap bulmaktır' dedi.

RENK PROJESİ STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİPTİR

Düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini belirten Vali Yazıcı, 'Bugün de 29 Ekim Ortaokulumuzu ziyaret etme fırsatı bulduk, siz değerli öğretmen arkadaşlarla bir araya gelmekten dolayı mutluyum. Eğitimin tüm paydaşlarının tamamının katılımıyla iki yıldan beri Rize´de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi´ni uyguluyoruz. Bu çalışmalar sonucunda da çok iyi sonuçlar almaya başladık. Hem TEOG sınavında, hem de üniversite sınavında başarı grafiğimiz yükseldi. Bu projeye devam edeceğiz. Üç yıl sonunda bu sistem bir rayına oturarak devam edecektir. Kitap okuma sayımız da arttı. Okullarımıza giderek öğrencilerimizle birlikte kitap okuyarak öğrencilerin kitaplarla daha yakın olmalarını derslerinin yanında kitaplarla arkadaş olmalarını sağlıyoruz. Bu etkinlik, öğrenciler tarafından benimsendi. Bu kapsamda RENK Projesi stratejik bir öneme sahiptir 'şeklinde konuştu.

HER ŞEY İNSAN UNSURUNDA BİTİYOR
Öğretmenlerle gerçekleştirilen toplantıda başarıda en büyük payın öğretmenlerde olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, 'Bu süreçte en büyük pay siz öğretmenlerimize düşüyor. Siz onlara ne kadar ilgi ve sevgi gösterir onları onurlandırırsanız onlar da başarılı olacaktır. Sizlerin tüm fedakârlıklarınız için teşekkür ediyorum. Tabii eğitim sadece okul idaresinin, öğretmenlerin görevi değil. Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okul idareleri tüm toplum bu işten sorumlu olmalıdır' dedi.

KİTAP OKUMA SAATİ

Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş 8.sınıf öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, eğitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

EN İYİ DOST KİTAPTIR
Çocuklara kitap okumanın öneminden bahseden Vali Ersin Yazıcı, 'Kitaplar, bir kez tanıştık mı, bir ömür dostumuzdur bizim artık. Diğer dostluklardan daha kalıcıdır. Ben kitap okumayı çok fazla önemsiyorum. Kitap en iyi arkadaştır. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Nasıl ki antrenman yapmadan sporda dereceye ulaşamazsanız, kitap okumadan da başarıya ulaşamazsınız ' dedi.

BİRÇOK BAŞARININ BAŞLANGICINDA HAYALLER VAR
Vali Yazıcı, öğrencilere birer birer söz hakkı vererek öğrencilerin ne hissettiklerini ve hangi mesleği seçmek istediklerini sordu. Birçok başarının başlangıcında hayaller olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, 'Hayalleriniz varsa onlara gidin, onu yapın. Hayal edin. Gerçek olmazsa da ulaşmak için çalışmaya devam edin 'dedi.

Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı