Yazıcı Batum'da Türk vatandaşlarla görüştü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sarp Sınır Kapısı'nda yetkililerle yaklaşık bir saat süren toplantı yaptıktan sonra Batum'a geçti. Batum Camisi'nde cuma namazını kılan Bakan Yazıcı, namaz sonrası vatandaşlarla sohbet ederek s

YÖREDEN HABER 19.07.2014 10:43:38 18 0
Yazıcı Batum
Batum'da Türklere ait çeşitli iş yerlerini ziyaret eden Yazıcı, Türkiye'nin Batum Konsolosluğuna geçerek burada kendisini bekleyen Türk vatandaşlara hitaben konuşma yaptı.

Bakan Yazıcı, bütün yatırımları millete ait kaynaklarla yaptıklarını ifade ederek, 'Biz sadece Hazine'ye bakıp yatırım yapan bir anlayışa sahip değiliz. Hem yürüyoruz hem Hazine'yi yaptığımız proje ve çalışmalarla dolduruyoruz' diye konuştu.

Türkiye'nin önünde hedeflerinin olduğunu vurgulayan Yazıcı, 'Hükümetimizin önünde hedefi var. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde Türkiye'nin hedefi var. 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefimiz var. Dünyanın 10 büyük ekonomisi içinde yer almış bir Türkiye hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz' dedi.

Bakan Yazıcı, Türkiye'nin en büyük sermayesinin kardeşlik olduğunu kaydederek, 'Kardeşlik hukukunu ihlal edici davranış biçimlerini sonlandırmak amacıyla hükümetimiz çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri de çözüm süreci. Mevcut imkanlarını daha da artırarak yeni, büyük bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz' ifadelerini kullandı.

- 'Dünyanın Neresinde Zulme Maruz Kalmış Bir İnsan Varsa Biz Hassasiyet Gösteriyoruz'

Yazıcı, zalimce, çoluk çocuk demeden, sivil vatandaş, kadın demeden öldüren kişiler ve anlayışlar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Biz niye Gazze ile, Somali ile, Suriye ile, Mısır ile ilgiliyiz? İnsanlığın değerleri vardır. Bunların başında yaşama hakkı gelir. Yaşama hakkı bütün hak ve özgürlüklerin temelidir. Yaşama hakkı tehlikede olan bir insanın diğer hak ve özgürlüklerinin bir anlamı olabilir mi? İnsani değerler zamana, coğrafyaya, etnik kökene, inanca göre değişir mi? Değişmez. Hakkın her yerde savunulması lazım. Onun için dünyanın neresinde zulme maruz kalmış bir insan varsa biz hassasiyet gösteriyoruz. Bizim sesimiz bundan ötürü çıkıyor.'

Gelecek günlerde cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını anımsatan Hayati Yazıcı, 'Bu, demokrasi açısından çok önemli, büyük bir kazanımdır. Mutlaka sandığa gidin. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın oy kullanma işlemlerini kolaylaştırdık. Bunun için oyunuzu kullanın' diye konuştu.

Yazıcı, konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı