YATLARA HOPAPORT EV SAHİPLİĞİ YAPİYOR

YATLARA HOPAPORT EV SAHİPLİĞİ YAPİYOR

YÖREDEN HABER 30.07.2018 15:17:25 11 0
YATLARA HOPAPORT EV SAHİPLİĞİ YAPİYOR

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği(DADD) tarafından organize edilen “DADDralli Karadeniz 2018” etkinliğine katılan yatlar, HOPAPORT’un misafiri oldu.

Hayati Akbaş

HOPA-Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği(DADD) tarafından organize edilen “DADDralli Karadeniz 2018” etkinliğine katılan yatlar, HOPAPORT’un misafiri oldu.

(DADDralli) Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği Başkanı Dr. Zafer Türkmen’i sıcak bir ortamda karşılayan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa Liman Başkanı Selahattin Eldemir, kendilerine “Hoş geldiniz” dediler.

12 Haziran’da Volos-Yunanistan’dan başlayıp, Poti-Gürcistan’a kadar uzanacak ve sonrasında 22 Ağustos’ta İstanbul’da sona erecek olan gezi ile ilgili bilgi veren HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer “Bu etkinliğin ilham kaynağı, Argonotların hikâyesidir. Argonotların Yason’a gelişinin canlanmasıdır. Argonotların, Yunanistan’dan çıkarak Ege Adaları üzerinden, daha sonra İstanbul üzerinden Yason’a ulaşmasıdır. Yapmış oldukları ahşap bir gemiyle içerisinde yaklaşık 40’ın üzerinde Argonotla birlikte Yason’a gelişi, daha sonra Gürcistan’a geçiş süreci. Yaşanan o sürecin canlanması. Çok önemli misafirlerimiz var içerisinde. Etkinliğe katılan misafirlerimizi Hopa’da en güzel şekilde misafir etme gayreti içindeyiz. Limanımıza 22 yat demir atmıştır. Bu tura önem veriyoruz. Misafirlerimize Hopa Müzesini gezdireceğiz. Hopa döneri yedireceğiz ve İlçemizi tanıtma anlamında gezdireceğiz. Bu Karadeniz Yat Rallisinin geleneksel hale getirilmesi anlamında her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Özer misafirlerini Arhavi Çifte köprü ve Mençuna şelalesini de gezdireceklerini ve 2 akşamda ilçemizi ziyaretleri onuruna yemek vereceklerini ifade etti.

Karadeniz’in yat turizmi açısından bakir bir bölge olduğunu ifade eden Özer 25 yatın Karadeniz rallisi başlı başına bir farkındalık yaratma anlamında önemli olduğunu ifade ederek, “Karadeniz’in turizm çeşitliliği açısından ne kadar zengin, potansiyelinin de ne kadar yüksek olduğunu bu vesile ile göstermiş oldu. Kruvaziyer turizminden başlayarak su ve yelken sporlarına uygun şartları, yat turizminin desteklenmesi ile pekiştirildiğinde başlı başına bir potansiyel olarak karşımıza çıkmaktadır” açıklaması yaptı.

(DADDralli) Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği Başkanı Dr. Zafer Türkmen ise, “Gerçek deniz sevgisine dayalı amatör denizciliğin gelişmesini hedefleyerek yola çıkan derneğimiz, düzenlediği ikinci Karadeniz Rallisi ile ülkemizin Karadeniz kıyılarını yeniden keşfe çıktı. Türkiye’mizin en uzun kıyı şeridine sahip Karadeniz’in limanlarında duraklayamaya devam eden DADDralli Karadeniz 2018 “3 Ülke, 1 Hikâye”, bu kez 12 Haziran’da Volos-Yunanistan’dan başladık ve bugün Hopa’dayız. Hikâye aslında Yunanlıların hikâyesi ama 3 ülkeyi kapsıyor. Asıl yolculuğun en büyük bölümü bizim Karadeniz’de geçiyor. Dolayısı ile bizlerin bu işi daha çok sahiplenmemiz gerekiyor. Burada mitolojik bir hikâye var ama bütün seyahat kıyılarımızda geçiyor ve bu insanlar buralarda iz bırakmış. Yabancılar bu tür hikâyelere çok fazla ilgi duyar, hikâyelerin içerisinde olmak isterler. Biz de bu hikâyeyi kullanıp, sloganımızı öyle yaptık, ‘DADDralli’ye katıl, efsanenin parçası ol’ dedik. 45 tekne kayıt yaptırdı fakat erken seçimler, tatil ve değişik nedenlerden dolayı bu aksadı, çoğu arkadaş gelemedi. Biz bundan sonraki rallilerimizde gelecek olanlara yer bulamayacağımız için sınırlayacağız. Çünkü limanlarımız yeterli değil. Şuanda 22 yat ile Hopa’dayız, “ şeklinde konuştu.

(DADDralli) Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği Başkanı Dr. Zafer Türkmen Karadeniz Limanlarında gittikleri her yerde ve son olarak Hopa’da çok sıcak karşılandıklarını belirterek, “Karşılamadan dolayı çok memnun kaldık. İnşallah gelecek yıl daha çok yat ile yine geleceğiz. Yabancıları daha çok getireceğiz. Yabancılar inanın ki gezecek yer arıyor” dedi.

22 yatla Hopa’ya gelen misafirler, iki akşamı Hopa’da geçirdikten sonra Karayolu ile Sarp sinir kapısını geçerek önce Poti’ye gidecekler ve burada çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Batum’a dönecekler. Batum’da tarihi mekânlarda geziler düzenledikten sonra akşam ’da Hopa’ya dönecekler ve Çarşamba günü sabahı Hopa’dan İstanbul’a geri dönüş yolculuğuna başlayacaklar.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı