Yaşlılardan ilginç Koronavirüs açıklamaları!

Yaşlılardan ilginç Koronavirüs açıklamaları!

YÖREDEN HABER 1.04.2020 17:01:29 30 0
Yaşlılardan ilginç Koronavirüs açıklamaları!

PAZAR-Rize-Pazar Cumhuriyet Mahallesi yaşlılarından, Koronavirüs açıklamaları geldi.

Koronavirüs nedeniyle Türkiye'de, 65 yaş ve üstü olanlar ve kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklandı.

Yasağa uymayanlara 3 bin 150 TL para cezası uygulanırken, 70 yaş üstü yaşlılar vatandaşlara 'Evde kalın' diye seslendi.

Rize- Pazar Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden 70 yaşındaki Kamil Asar,”Covit 19 hastalığı musibetini Allah bize gönderdi. Devletimizde dedi ki 65 yaş üzerinde olanlar, özellikle de kronik hastalığı bulunanlar evden çıkmasın. Biz bu çağrıya uyduk. Bizim gibi yaş grubunun da uymasını istiyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle dışarı çıkmasınlar. Bir an önce bu musibetten kurtulmak için, çağrıya uyun gerisini merak etmeyin. Zaten yapacak da bir şey yok” dedi.

72 yaşında olduğunu ve sokağa çıkma yasağına harfiyen uyduğunu ifade eden Rize Pazar Cumhuriyet Mahallesinden emekli Halit Uzun, “dışarı çıkma yasağına evde kalarak uymaya çalışıyorum. Ortada gezen hastalığın kimseye bulaşmamasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız EVDE KAL dedi. Bize düşen görev de harfiyen uymaktır.65 yaş üstü ve hastalığı olanlar riskli o yüzden bazılarının çıktığını görüyoruz. Onları Mahalleye sokmam. Kendisini düşünmüyorsa en azından karşısındakine saygı göstersin. Umarım bir an önce bu hastalık ortadan kalkar ve bizde eski günlerimize döneriz” açıklamalarında bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI